Bàsquet/Lliga Endesa

El Lenovo Tenerife derrota el Joventut i posa pressió al Baxi (90-70)

Els canaris obliguen els manresans a guanyar diumenge al migdia a Bilbao o a esperar que el Madrid guanyi a la tarda a Vitòria

Marcelinho Huertas ha superat Andrés Feliz en la direcció del joc a La Laguna

Marcelinho Huertas ha superat Andrés Feliz en la direcció del joc a La Laguna / E. Cobos/ACB Photo

Jordi Agut

Jordi Agut

La primera oportunitat no ha estat la bona. Tal com temia Pedro Martínez, el Lenovo Tenerife no ha fallat i ha derrotat el Joventut per 90-70 en un dels partits d'aquest dissabte de la Lliga Endesa. Els canaris, que estaven obligats a vèncer, no han tingut problemes contra una badalonins que s'han desenganxat en un mal segon quart, ple d'errades i, tot i que s'han acostat dels 26 als 11 punts a l'últim període, no han pogut abaixar més la distància.

Aquest resultat provoca que el Baxi hagi de guanyar aquest diumenge al migdia (12.30, Movistar Deportes 2 i Ràdio Manresa) a la pista del Surne Bilbao Basket per classificar-se. Si no ho aconsegueix, hi haurà una última oportunitat a les 18.30 hores. Aleshores, per afavorir els bagencs, el líder de la lliga, el Reial Madrid, hauria de vèncer a la pista del Baskonia. Els blancs arriben al partit amb cansament després d'haver disputat quatre pròrrogues en la seva victòria contra l'Anadolu Efes de la revetlla de Reis. Si el Baxi perd i el Baskonia guanya, els bascos i el Tenerife serien els classificats per a la Copa del Rei de Màlaga.