Bàsquet/Lliga Endesa

Baxi Manresa: Dos bases purs per acompanyar Taylor

La tornada de Dani Pérez i el gran estat de forma de Dani García provoquen que el nord-americà només hagi actuat tot sol durant 21 segons en els quatre últims partits

La nova rotació ha restat protagonisme damunt de la pista a Travanté Williams, sobretot en el partit jugat a Palència

Brandon Taylor, en primer terme, ha estat gairebé sempre en els últims partits acompanyat per un Dani, com Pérez, al fons

Brandon Taylor, en primer terme, ha estat gairebé sempre en els últims partits acompanyat per un Dani, com Pérez, al fons / Oscar Bayona

Jordi Agut

Jordi Agut

El Baxi Manresa ja disposa de dotze jugadors del primer equip a la disposició de Pedro Martínez, tots menys Guillem Jou. Aquest fet, i tot el que s'ha produït mentre Vaulet i Dani Pérez han estat de baixa, ha creat uns nous rols a dins de la plantilla que han provocat canvis en la posició de base des que el jugador de l'Hospitalet ha tornat de la seva lesió. Així, les grans actuacions de Dani García no podien quedar sense premi i qui ha canviat el seu paper en la rotació ha estat el nord-americà Brandon Taylor, que en els últims partits gairebé mai ha actuat com a director en solitari.

D'aquesta manera, en les nou primeres jornades de lliga, amb Dani Pérez sa, Dani García no va actuar en quatre partits i en la resta va jugar un màxim de 9 minuts contra el Breogán. La lesió del seu company, però, li va permetre entrar en joc des de la jornada 10 fins a la 15 amb resultats magnífics per a ell i per a l'equip. Fruit de la meritocràcia, no es podia retirar el mataroní de la rotació un cop Dani Pérez estigués bé, i així ha passat.

Així, quan aquest va tornar a la pista, en el partit contra el Joventut, l'equip tècnic va decidir que Brandon Taylor faria més el paper de Jerrick Harding la temporada passada. Sense tenir el nivell anotador de l'actual jugador de l'Andorra, tot i que va ser capaç de ficar 17 punts al Lenovo i 14 al Baskonia, i abans 22 al Granada o 21 al València, Taylor ha actuat sempre, en els quatre últims partits, acompanyat d'un altre base. L'única excepció, 21 segons del final del segon quart contra el Baskonia.

D'aquesta manera, dels últims 160 minuts de joc, la parella formada per Dani Pérez i Taylor ha compartit pista en 38 minuts i 44 segons; el californià ha format parella amb Dani García en un total de 27 minuts i 55 segons. En canvi, ell només ha estat sol de base els 21 segons ressenyats i la parella formada pels dos Danis només han compartit espai 1 minut i 2 segons, justament els últims contra el Palència, per controlar bé la bola. La resta de minuts, gairebé 92, han estat per a Dani Pérez o Dani García en solitari com a directors de joc.

Influència en les altres posicions

Aquest desplaçament de Taylor cap a la posició de dos, que s'ha produït en els quatre partits disputats fins ara i possiblement continuï, no ha afectat gens, quant a número de minuts, un Brancou Badio que ha jugat sempre entre 20 i 25 minuts. La seva mitjana és de més de 24. El seu rendiment ha estat de dos partits molt bons i dos més d'irregulars, però res diferent al de la resta de la temporada. Sí que en pot haver sortit perjudicat Travanté Williams. L'exjugador de l'Sporting de Portugal tenia una mitjana de 21 minuts a la pista en els duels en què Dani Pérez no hi va ser. Des que ha tornat, ha baixat a 13, sens dubte influït pels només 5 de dissabte a Palència, tot i que en els altres tres partits tampoc no va passar de 18 i a Bilbao en va jugar 13. En els tres últims partits ha acabat amb valoració negativa i s'ha centrat més en tasques defensives, tot i que el seu +/-, excepte en el duel amb el Joventut, tampoc no ha estat brillant. En el camí llarg d'una temporada, cal anar fent ajustos constants i no oblidar que cada partit és diferent.