Bagà augmenta la partida del pressupost participatiu fins als 20.000 euros

La població i les entitats poden presentar propostes des d'aquest dilluns fins al 19 de febrer

L'equip de govern destina 5.000 euros més que en la primera edició dels pressupostos participatius, l'any passat

L'equip de govern destina 5.000 euros més que en la primera edició dels pressupostos participatius, l'any passat / Ajuntament de Bagà

Redacció

L'Ajuntament de Bagà incrementa la partida dels pressupostos participatius d'aquest 2023. Després de la bona resposta que va tenir l'any passat la proposta, l’equip de govern destina 5.000 euros més en la segona edició dels pressupostos participatius, i enguany els veïns i veïnes i les entitats de Bagà podran decidir en què s’inverteixen 20.000 euros dins d’aquesta iniciativa de participació ciutadana.

En una primera fase la ciutadania pot presentar a l'Ajuntament propostes d'inversió. El termini s’obre aquest dilluns, 23 de gener, i s’allargarà fins al 19 de febrer. Les persones majors de 16 anys empadronades a Bagà poden presentar una proposta, mentre que les entitats i associacions sense ànim de lucre amb seu social a Bagà poden presentar fins a dues propostes per entitat.

Els projectes que es presentin al procés participatiu han de generar impacte en el conjunt del municipi, ser de competència municipal, ser un projecte d'inversió i ser viable tècnica i econòmicament.

Les propostes es poden presentar telemàticament, a través de la seu electrònica mitjançant una instància genèrica. Cal especificar la proposta, la justificació i una estimació del cost econòmic (sense sobrepassar els 20.000 euros). Per a aquelles persones que no estan habituades a l'ús d'aquest tipus d'eines en línia les propostes també poden presentar-se a les oficines de l’Ajuntament.

En una segona fase l'Ajuntament validarà la viabilitat tècnica i econòmica de les propostes i sotmetrà a votació popular els projectes que compleixin amb tots els requisits. La ciutadania podrà votar un màxim de tres propostes del 27 de febrer al 19 de març.