Berga reprendrà dilluns els treballs de pavimentació de diversos trams de carrers

Les obres, que duraran tres dies, comportaran afectacions de trànsit i la prohibició d’aparcar

Treballs de pavimentació al passeig de la Indústria de Berga, el desembre passat

Treballs de pavimentació al passeig de la Indústria de Berga, el desembre passat / Arxiu / Anna Costa

Redacció

L’Ajuntament de Berga iniciarà dilluns la segona fase dels treballs d’asfaltatge en diverses zones de la ciutat. El consistori reprendrà les obres projectades d’arranjament del paviment viari amb intervencions totals i parcials de carrers, tal com es va fer en la primera fase executada el desembre passat. Els treballs previstos per eliminar sots i irregularitats en el paviment es faran del dilluns 30 de gener al dimecres 1 de febrer.

Les obres comportaran afectacions de trànsit i la prohibició d’estacionament mentre durin els treballs de fresat, pavimentació i reposició de marques viàries. Les zones d’actuació comptaran amb la senyalització corresponent per tal d’informar a veïns i ciutadans de talls de trànsit i supressió d'aparcaments. No es preveuen afectacions en el servei de recollida de residus durant l’execució dels treballs.

La planificació de les tasques de pavimentació és la següent:

  • Rotonda pg. Pau, c/ Francesc Macià i c/ Pau Picasso: 30 i 31 de gener.
  • C/ Cervantes, C/ Comte Oliba, ctra. Sant Fruitós, C/ Dr. Fleming i C/ Mare de Déu de Montserrat: 31 de gener i 1 de febrer.

Treballs ajornats pel fred intens

La previsió era reprendre les obres de pavimentació el dilluns 23 de gener, però tenint en compte la previsió de fred intens i glaçades durant tota la setmana, es van ajornar. Des del consistori, esperen que la setmana que ve la temperatura sigui la normal d’aquesta època i es pugui fer la pavimentació amb les condicions adequades.

Projecte de pavimentació

El conjunt d’actuacions projectades tenen un import de 350.520 euros i un àmbit d’actuació de més de 20.000 m2. Els treballs de millora del paviment del municipi han estat dividits en dues fases per poder fer millores del ferm en més d’una vintena de carrers. La primera fase, del 12 al 19 de desembre, va incloure actuacions en quatre trams del nucli urbà: passeig de la Indústria; ronda Moreta i carrer Pompeu Fabra; carrer Gran Via i carrer Maixerí; passeig dels Abeuradors i camí Ral de Cardona. A més, també es va pavimentar l’accés al carrer Muntanya de Cal Rosal, que pertany al terme municipal de Berga.

D’altra banda, la setmana del 6 al 10 de febrer està previst completar les tasques de pavimentació amb actuacions en trams del carrer Pere III, l’avinguda del Canal Industrial, la Gran Via, el passeig de la Indústria, el camí dels Enamorats i els carrers de la Nou de Berguedà i 1 d’octubre, així com a punts dels carrers Pere Costa, Santa Joaquima de Vedruna, Ramon Vinyes i de l’entorn de l’hospital.