L'Ajuntament de Gironella obté per novè any consecutiu el Segell Infoparticipa

El distintiu avalua la qualitat i la transparència de la comunicació pública local

Web municipal

Web municipal / Ajuntament de Gironella

Redacció

L’Ajuntament de Gironella revalida per novè any consecutiu el Segell Infoparticipa, una certificació que atorga el Grup d’Investigació ComSET (Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègia i Transparència) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), aconseguint el 87% dels indicadors.

El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la UAB com a reconeixement a les bones pràctiques en els webs de les administracions públiques locals, ajuntaments, consells comarcals i diputacions. Amb aquesta marca de qualitat es certifica que el web municipal publica una informació que facilita saber qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast, entre altres aspectes. 

Enguany s’han mantingut els 52 indicadors de la passada edició, que responen a 5 preguntes bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos, i quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana. I s’estableixen 2 criteris de validació: informació temàtica, contingut, comprensió i representació gràfica, que estableix què, com, i on apareix la informació; i la ubicació o espai de la web on ha d’aparèixer perquè sigui fàcilment localitzable.

David Saborido, regidor de Comunicació i Govern obert, valora molt positivament l'obtenció d'aquest segell any rere any i remarca que és una mostra de l'aposta per millorar la transparència i la qualitat de la informació.

L'acte d'entrega del segell es farà el dilluns 20 de març a la sala d'actes del rectorat de la UAB.