Ariadna Herrada s'esborra de Junts a l'Ajuntament de Berga mentre en continua exercint al Consell

La fins ara regidora de Junts serà la número 3 a la llista del PSC a les eleccions municipals del maig

Ariadna Herrada

Ariadna Herrada / Anna Costa

Ariadna Herrada presentarà entre avui i demà la instància a l'Ajuntament de Berga per passar de ser regidora de Junts a regidora no adscrita. Després que aquest dimarts anunciés que canviava de partit i que es presentarà a les eleccions municipals del 28 de maig a la llista del PSC, aquest dimecres ha fet un acte com a consellera comarcal d'Habitatge i Polítiques digitals de Junts, on s'ha constatat la seva voluntat de seguir treballant com a consellera fins que s'acabi el mandat.

No ha volgut fer declaracions sobre possibles hipòtesis: "la decisió la comunicarà el president, Josep Lara", ha dit Herrada. Josep Lara demanava temps abans d'anunciar quin serà el posicionament. De moment, no s'ha pronunciat. Recordem que al Consell Comarcal del Berguedà l'equip de govern el formen Junts, PSC, Agrupació d'Electors i Bagà Endavant.

Ariadna Herrada sí que ha parlat, en declaracions a Regió7, de la decisió de seguir com a regidora a l'Ajuntament de Berga els dos mesos que falten: "He pres la decisió de no plegar. Junts em demana l'acta però com que és personal jo seguiré com a regidora no adscrita". D'aquesta manera, fins a la constitució del nou ajuntament, d'aquí a dos mesos i mig, Junts per Berga passarà de tenir sis regidors a l'oposició a tenir-ne cinc.

Número 3 a la llista del PSC

Ariadna Herrada ha avançat a aquest diari que serà la número 3 de la llista del PSC, encapçalada per Abel Garcia. El número 2 serà Marc Ortega. Ariadna Herrada s'ha mostrat molt contenta: "estic molt convençuda del canvi que faig, crec en el projecte de l'Abel per canviar Berga. Tot i que he estat molt bé amb Junts, ha arribat un moment que hi ha hagut diferències i jo m'he sentit més còmode al costat d'Abel Garcia, amb qui ja treballem plegats al Consell Comarcal".

Herrada també ha dit que Junts ja li havia comunicat que no comptava amb ella per als primers llocs de la llista electoral.

La voluntat d'Ariadna Herrada, que no és militant de cap partit, és "seguir treballant per Berga i la comarca des de l'Ajuntament i el Consell Comarcal. No va ni de partits polítics, ni d'independència. Estem parlant de persones i d'un projecte de ciutat".

Abel Garcia (PSC): «Dubto que al Consell es distorsioni res»

Abel Garcia, vicepresident tercer i conseller del Consell Comarcal del Berguedà, no entendria que la decisió d’Ariadna Herrada fes trontollar el govern de l’ens comarcal a dos mesos vista de les eleccions municipals: «Hi ha pinya i lleialtat amb Junts i la resta de l’equip de govern del consell, i dubto que el canvi de l’Ariadna distorsioni res», ha dit. «Si se n’anés a un grup a l’oposició potser seria diferent, però seguirà treballant a l’equip de govern en les seves competències de consellera comarcal. No estem parlant de política de partit».

D’altra banda, Abel Garcia ha valorat molt positivament poder comptar amb Ariadna Herrada a la seva candidatura: «Rodejar-me de persones vàlides, amb qui pots treballar amb rigorositat i confiança, és molt positiu. Estic content».