L’Hospital de Berga reparteix contes entre els infants hospitalitzats o que tenen visita amb motiu de Sant Jordi

El centre participa en la campanya 'Cap infant sense conte'

Un nen hospitalitzat amb el llibre 'Compte amb el llop'

Un nen hospitalitzat amb el llibre 'Compte amb el llop' / Hospital de Berga

Redacció

L’Hospital de Berga participa de nou en la campanya 'Cap infant sense conte', que vol apropar els contes i la lectura a diferents centres hospitalaris del país, especialment aquests dies coincidint amb la festa de Sant Jordi. El llibre d’aquest any porta per títol 'Compte amb el llop' i està pensat per llegir-lo i pintar-ne els dibuixos i, a més, també porta la traducció a l’anglès. El text és d’Antoni Argent, escriptor, professor de secundària i uns dels promotors d’aquesta iniciativa; i les il·lustracions van a càrrec de Maria Jaime.

El projecte es va crear amb l’objectiu de fomentar l’hàbit lector i la creativitat dels infants. Un projecte educatiu, cultural i social que pretén que, des de petits, sapiguem apreciar el valor i el gust per la lectura ja que són molts els beneficis que aporta: ajuda a enriquir el vocabulari, a millorar la comprensió lectora, la concentració, les habilitats lingüístiques, l’èxit escolar... A més, les il·lustracions no estan pintades perquè cada infant les personalitzi al seu gust, segons la seva imaginació.

L’Hospital de Berga ja fa sis edicions que participa en aquesta iniciativa i reparteix contes entre els infants que, al voltant de Sant Jordi, estan ingressats al centre o hi tenen visita.