L'ambient familiar propi de la Patum de Lluïment omple la plaça de Sant Pere

L'alcalde de Berga, Ivan Sànchez, presideix avui el balcó de l'Ajuntament amb crosses després de torçar-se el turmell fent ballar el gegant vell al carrer Buxadé

La plaça de Sant Pere de Berga s'ha omplert de berguedans i patumaires que no s'han volgut perdre la primera Patum de Lluïment de les festes de Corpus. La gentada que hi havia al centre de la plaça ha fet aturar un moment el salt de turcs i cavallets perquè no tenien prou espai per ballar.

Primer salt, de turcs i cavallets, de la Patum de Lluïment

Anna Costa

La Patum de Lluïment arriba amb un ambient molt familiar i festiu l'endemà d'una multitudinària passada, que es va allargar fins les 5 de la matinada. Si l'any passat la Patum es va celebrar en plena onada de calor, enguany se celebra amb la mirada posada al cel per la previsió de pluges.

L’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, també geganter de la Patum, presideix avui el balcó de l'Ajuntament en la Patum de Lluïment, però ho fa amb crosses. Va torçar-se el turmell ahir a la nit fent ballar el gegant vell al carrer Buxadé de Berga. El batlle té un esquinç que li impedirà, com a mínim avui dijous, fer ballar el gegant.

Vídeo | Així s'ha viscut la Patum de Lluïment des de dins

Oscar Bayona