Berga i Cercs amplien la restricció d’accés a Pedret amb vehicles de motor durant tot l’agost

El tancament s'aplicarà de dilluns a diumenge del 31 de juliol al 27 d'agost

Pont de Pedret

Pont de Pedret / Ajuntament de Berga

Redacció

Els ajuntaments de Berga i Cercs han consensuat ampliar la limitació per accedir a Pedret amb vehicles de motor davant l’increment de visitants. La mesura preveia inicialment restringir el pas durant els caps de setmana d’estiu, però ambdós consistoris han acordat aplicar la restricció durant tot el mes d’agost, tenint en compte la gran afluència de persones que accedeixen a la zona amb vehicles.

La mesura implementada els últims anys té l’objectiu d’evitar l’acumulació de vehicles que estacionen als vorals de la calçada i també en zones on no es permet aparcar, fet que comporta problemes de circulació i impedeix l’arribada dels serveis d’emergències, a més de l’abandonament de residus i la degradació de l’entorn de l’espai natural.

Vehicles de motor

  • Es manté la prohibició d’accés a tota mena de vehicles de motor, a excepció del veïnat i els serveis de la zona. També es permet el pas als taxis i les visites guiades i esdeveniments culturals programats a l’església de Sant Quirze de Pedret. Els vehicles autoritzats poden circular fins a la zona de l’abocador, on hi ha el cadenat que impedeix el pas de vehicles.

Tancament de l’accés

  • El tancament de l’accés a Pedret s’aplicarà de dilluns a diumenge, a partir d'aquest dilluns, 31 de juliol. La restricció es mantindrà fins al 27 d’agost i es reforçarà la senyalització situada a l’inici del camí de Pedret per informar sobre el tancament de l’accés.

Sancions

La Policia Local, els Mossos d’Esquadra, Protecció Civil i els Agents Rurals coordinen les tasques de vigilància a les zones d’accés restringit. Des que es va implementar la limitació d’accés (1 de juliol), els diferents cossos de seguretat han interposat 152 sancions per no respectar la senyalització que indica la prohibició d’accés als vehicles no autoritzats i per estacionar en zones no permeses.