El Mercat del Bolet de Cal Rosal obrirà finalment aquest dissabte amb cinc parades

L'Ajuntament d'Olvan i els paradistes s'han repensat la decisió d'aplaçar l'obertura per al 23 i arrenquen temporada tot i l'escassetat de bolets al Berguedà

Una parada del Mercat del Bolet de Cal Rosal, la temporada passada

Una parada del Mercat del Bolet de Cal Rosal, la temporada passada / Arxiu/Alex Guerrero

Redacció

El Mercat del Bolet de Cal Rosal obrirà portes aquest dissabte. L'Ajuntament d'Olvan i els paradistes s'han repensat la decisió inicial d'ajornar l'obertura per la manca de bolets i han decidit arrencar la temporada del mercat. Dimecres l'alcalde d'Olvan, Sebastià Prat, fixava l'obertura per al dissabte 23, però finalment s'avança una setmana i a partir d'aquest dissabte ja hi haurà cinc parades a Cal Rosal.

A banda dels primers bolets d’aquesta tardor i d’altres productes relacionats amb el bolet, al mercat també s’hi poden trobar altres productes alimentaris de proximitat, com ara com embotits pa o formatges.

Al llarg dels pròxims dos mesos, el Mercat del Bolet de Cal Rosal acollirà xerrades, concerts, activitats infantils i altres propostes culturals i lúdiques emmarcades en diferents festes, per exemple, la 5a Festeta de la Cervesa, el Vermut Feminista amb les Oye Polo, la Festa del Bolet, el Mercat de Productors de tardor i també hi farà parada el Correllengua del Berguedà.

Com a novetat, els municipis d’Olvan, La Pobla de Lillet, Vilada i Guardiola de Berguedà s’han coordinat per realitzar materials de difusió conjunts sota la marca de Fires i Festes del Bolet del Berguedà amb l’objectiu de potenciar uns esdeveniments que doten la comarca d’identitat pròpia.