El Parc Natural del Cadí Moixeró obre els punts d'informació per observar la brama del cérvol

Des d'aquest dissabte s'ofereix un servei gratuït d'acompanyament per veure aquest fenomen sense malmetre la tranquil·litat de l'espècie

Hi haurà dos punts d'observació, al xalet de Coll de Pal i a Castellar de n'Hug

Un cérvol durant la brama

Un cérvol durant la brama / Jesús-Pau Vázquez Vilardell

Redacció

Aquest cap de setmana s'obren els punts d'informació per donar a conèixer la brama del cérvol al Parc Natural de l'Alt Pirineu i al Parc Natural del Cadí-Moixeró, així com a la reserves nacional de caça de l'Alt Pallars, Boumort i el Cadí. A través d'aquest servei s'ofereixen pautes d'actuació per observar aquest fenomen de forma segura sense malmetre la tranquil·litat de l'espècie, afavorint així l'ecoturisme i la seva desestacionalització.

La brama del cérvol és la manifestació del zel d'aquesta espècie, un espectacle natural que té lloc des de mitjan setembre a mitjan octubre. Els cérvols cerquen les femelles i bramen de manera espectacular, especialment a primera i última hora del dia, intentant atreure el màxim nombre de femelles.

Al Parc Natural Cadí-Moixeró i la Reserva Nacional de Caça del Cadí, al Berguedà, s'ha habilitat un servei gratuït d'acompanyament a l'observació de la brama del cérvol. Hi haurà dos punts d'observació: al xalet de Coll de Pal i a Castellar de n'Hug. Allà, educadores ambientals posaran al servei dels visitants coneixements, material pedagògic i òptic perquè tothom que s'hi apropi pugui gaudir d'aquest fenomen natural amb respecte per l'animal i el seu entorn.

El servei s’oferirà tots els dissabtes i diumenges des d'aquest 16 de setembre fins al 15 d’octubre, de 7 a 10 h i de 18 a 21 h.

Visitants observant la brama del cérvol

Visitants observant la brama del cérvol / Jesús-Pau Vázquez Vilardell