Borredà reivindica l'ampliació del servei mèdic i la millora de la carretera C-26 entre Berga i Ripoll

L'equip de govern exposa queixes i reclamacions al primer secretari del PSC i cap de l’oposició al Parlament, Salvador Illa

L'alcalde de Borredà, Jesús Solanellas, i regidors del consitori reunits amb el primer  Primer secretari del PSC i cap de l’oposició al Parlament, Salvador Illa

L'alcalde de Borredà, Jesús Solanellas, i regidors del consitori reunits amb el primer Primer secretari del PSC i cap de l’oposició al Parlament, Salvador Illa / Ajuntament de Borredà

L'Ajuntament de Borredà reclama tenir servei de metge de dilluns a divendres i acabar amb les retallades al consultori mèdic municipal. Aquesta és una de les reivindicacions que l'equip de govern, encapçalat per l'alcalde socialista Jesús Solanellas, va fer arribar dissabte al primer secretari del PSC i cap de l’oposició al Parlament, Salvador Illa, aprofitant que va fer parada al poble en la seva visita a diferents localitats de l'alt Berguedà.

El govern de Borredà va exposar a Salvador Illa queixes i reivindicacions com ara l'ampliació del servei mèdic, ja que segons l'alcalde, Jesús Solanellas, "d'ençà de la pandèmia hem passat de tenir 34 hores i mitja d'atenció setmanal, amb metge, infermera i administratiu, a un sol dia a la setmana de metge i 16 hores d'infermera i administratiu".

Aquestes retallades en l'àmbit de la salut perjudiquen la població, majoritàriament envellida, de municipis rurals i petits com Borredà. I no és l'únic. També van reclamar que els pobles veïns de Vilada, Castell de l’Areny i Sant Jaume de Frontanyà tinguin servei mèdic els cinc dies feiners de la setmana, de dilluns a divendres. Tal com argumenta l’alcalde de Borredà, «aquests pobles, tots amb una població envellida i amb precàries comunicacions, requereixen serveis presencials quotidians. A més la població s’incrementa notablement en períodes d’estiu i vacances».

Una altra reivindicació de l'Ajuntament de Borredà és que s'executi el projecte de millora de la carretera C-26, l'eix prepirinenc, entre Berga i Ripoll, passant per Vilada i Borredà, «que porta un retard de més de dotze anys», assenyala l’alcalde. I afegeix: «Mentre no es dugui a terme, que es millorin trams de ferm molt deteriorats, es faci neteja de vegetació i s’adeqüi algun revolt especialment perillós».

L'Ajuntament de Borredà també va aprofitar la trobada amb Illa per recordar que encara no arriba la fibra òptica a tot el municipi, i que "és un compromís reiteradament incomplet pel Govern de la Generalitat que arribi a tot el disseminat i als càmpings i les cases de turisme rural".

També es va posar sobre la taula les dificultats per fer front a la protecció d’espais protegits, així com la necessitat de disposar de més ajuts i més agilitat en les tramitacions oficials. Salvador Illa va prendre nota de les peticions i es va comprometre a mantenir obert un canal d’informació per comprovar l’evolució dels temes tractats.

Després de la reunió a l'Ajuntament, Salvador Illa va fer un recorregut pel nucli antic i la zona esportiva de Borredà, on l'alcalde li va mostrar algunes obres ja fetes i altres de previstes per als pròxims mesos.

Salvador Illa passejant per Borredà amb l'alcalde del municipi, Jesús Solanellas

Salvador Illa passejant dissabte per Borredà amb l'alcalde del municipi, Jesús Solanellas / PSC