Bon ambient i vendes fluixes en una fira de Santa Tecla de Berga que vol ser més atractiva

La mostra no perdrà l’essència ramadera ni les parades i activitats, però millorarà la imatge per ser un reclam per a expositors

Berga va tancar ahir una concorreguda Fira de Santa Tecla. La mostra, que és un bon aparador del món rural, va atreure nombrosos berguedans i visitants durant tot el cap de setmana, però va deixar sensacions contraposades. D’una banda, la regidora de Promoció Econòmica de Berga, Ermínia Altarriba, es mostrava ahir contenta de la gran afluència de públic i de la participació a les activitats lúdiques. I, d’altra banda, molts dels paradistes qualificaven de fluixes les vendes del cap de setmana.

Un cop tancada amb bona nota l’edició d’aquest 2023, l’Ajuntament de Berga ja pensa en la Fira de Santa Tecla del 2024. Tot i que la voluntat de l’equip de govern és seguir reforçant el caràcter ramader i agrícola de la mostra i completar el programa amb actes apropiats per donar a conèixer el primer sector entre els visitants, «cal replantejar la Fira de Santa Tecla». Així ho assegurava Ermínia Altarriba, convençuda que «es poden millorar molts aspectes per fer-la més atractiva per als expositors».

Els ponis van cridar l’atenció dels més petits | OSCAR BAYONA

Els ponis van cridar l’atenció dels més petits | OSCAR BAYONA / Anna Costa

Segons la regidora, malgrat el nombre de paradistes no ha anat a la baixa en els últims anys, «cada vegada costa més que vinguin i que ho facin motivats, i això és el que volem canviar. Hem d’aconseguir que sigui una fira atractiva per als expositors, i això passa per fer millores en molts aspectes, per exemple quant a imatge i senyalització». Estèticament, segons Altarriba, la Fira de Santa Tecla pot guanyar. Donar un valor afegit a la fira ramadera i també a la Fira de Maig és el repte que es marca la nova regidora republicana de Promoció Econòmica de Berga.

Concurs d’hortalisses estrambòtiques  | OSCAR BAYONA

Concurs d’hortalisses estrambòtiques | OSCAR BAYONA / Anna Costa

El bon temps d’aquest cap de setmana a Berga va propiciar que tant dissabte com ahir hi hagués molt ambient al passeig de la Indústria de Berga. Berguedans i visitants van poder veure de prop les vaques, vedells, xais, ovelles, cabres, pollastres que s’exposaven a l’espai del bestiar; van poder gaudir de les nombroses activitats lúdiques i culturals que es van programar; i es van passejar entre les parades d’artesania i alimentació.

Parada d’embotits  | OSCAR BAYONA

Parada d’embotits | OSCAR BAYONA / Anna Costa

El sector alimentari va tenir més acceptació que l’artesania, dos sectors que van compartir espai al passeig de la Indústria. Per als propietaris d’Embotits Artesanals Camprubí, d’Alpens, el balanç era positiu: «La llonganissa, els fuets i els bulls tenen molt bona sortida. Estem contents de com ha anat la fira». En canvi, «el que no són embotits i formatges costa més, les vendes han estat fluixes», assegurava ahir al migdia la responsable d’Aromaticks, una parada d’olis macerats. En la mateixa línia es pronunciaven altres paradistes consultats per Regió7. És el cas de Carles Farreny Bordallo, dissenyador modelista de joies fetes a la cera perduda: «Faig peces artesanals que criden l’atenció, però no tothom qui s’ha aturat a la parada ha comprat, ni de bon tros. Les vendes han estat justetes».

Joieria artesanal | OSCAR BAYONA

Joieria artesanal | OSCAR BAYONA / Anna Costa

La cinquantena de parades d’artesania i alimentació s’estenien al costat de vehicles d’ocasió, de maridatges de vins i formatges, d’un concurs d’hortalisses estrambòtiques, d’un torneig d’escacs, de puntaires fent punta al coixí, de l’espai del Parc Natural del Cadí-Moixeró, de les ADF, de passejades amb ponis per als infants, minitractors, tallers i jocs.

Vehicles d’ocasió  | OSCAR BAYONA

Vehicles d’ocasió | OSCAR BAYONA / Anna Costa

Tampoc no hi va faltar un estand informatiu de l’Ajuntament de Berga al mig del passeig, que, segons la regidora, s’ha de potenciar de cara a les properes fires: «S’ha de guanyar presència com a espai de promoció turística de Berga i del Berguedà». Ermínia Altarriba té clar que s’han d’aprofitar les fires «per vendre els recursos que tenim a la ciutat i a la comarca».