El projecte Dones Actives, de Berga, programa sessions per cuidar el sòl pelvià

Una trentena de persones omplen les places disponibles per a l'activitat que es farà d'octubre a desembre

Rosa Rodríguez, regidora de Feminisme i LGTBI de Berga; Míriam Cano, fisioterapeuta especialitzada en sòl pelvià; Ona Rodríguez, doble grau en Fisioteràpia i Ciències de l’Esport

Rosa Rodríguez, regidora de Feminisme i LGTBI de Berga; Míriam Cano, fisioterapeuta especialitzada en sòl pelvià; Ona Rodríguez, doble grau en Fisioteràpia i Ciències de l’Esport / Anna Costa

El projecte Dones Actives, que programa activitats diverses a Berga, arrencarà el darrer trimestre de l'any amb deu sessions dedicades a l'autoconeixement de la zona pelviana i abdominal. La proposta s'adreça a dones i es durà a terme del 4 d’octubre al 20 de desembre, els dimecres de 19 h a 20 h a l’Espai Jove de Berga (C/ Mossèn Espel, 13).

Dones Actives és una iniciativa promoguda per l'Ajuntament de Berga. Va néixer l'any 2016 per fomentar un espai d’intercanvi cultural, participació i inclusió entre dones. Tal com ha explicat la regidora de Feminisme i LGTBI, Rosa Rodríguez, la voluntat de Dones Actives és "enfortir vincles entre dones de diferents procedències per contribuir a la cohesió social i generar un espai d’empoderament". Per a Rodríguez, “el més important d’aquest cicle és tenir un espai per a les dones, un espai de confiança i de seguretat en què es puguin generar intercanvis i relacions socials. Per això, les activitats no estan enfocades a una temàtica concreta, sinó que anem explorant diferents tipologies de tallers”.

Autoconeixement corporal i sòl pelvià

La novetat principal d’aquest trimestre és la renovació de l’oferta d’activitats i el canvi d’ubicació de les sessions. La zumba, el ioga i les passejades són les activitats que s’havien portat a terme en els últims anys, al Centre Esportiu Municipal el Tossalet. Enguany, l’organització ha apostat per una activitat que permetrà a les usuàries l’autoconeixement corporal, a través d’exercicis per treballar el sòl pelvià, la respiració, la tonificació de la musculatura de la zona baixa del cos (abdomen, lumbar, glutis, etc.), entre d’altres. També s’oferirà informació i prevenció sobre diferents patologies relacionades amb la zona pelviana, com per exemple la incontinència o els prolapses.

Cada sessió comptarà amb una part teòrica i una part pràctica impartides per Míriam Cano, diplomada en Fisioteràpia i especialitzada en sòl pelvià, i Ona Rodríguez, doble grau en Fisioteràpia i Ciències de l’Esport.

Ona Rodríguez ha esmentat que “l’activitat servirà per donar a conèixer l’anatomia de la pelvis i saber reconèixer l’estructura i el funcionament correcte d’aquesta, així com per identificar possibles disfuncions i patologies. També volem aportar una base fisiològica i física d’habilitats motrius bàsiques com la força, l’estabilitat, la coordinació i ho farem a través d’un treball personal i adaptat a la persona”.

Míriam Cano ha comentat la bona acollida que ha tingut en altres municipis on s’ha implementat i ha dit que es tracta "d’una activitat que funciona molt bé, les dones estan molt contentes i fan molta pinya". Cano ha recomanat a les participants que portin "roba còmoda, una màrfega i ganes de compartir perquè vindrem aquí a xerrar, treballar i aprendre". 

Places exhaurides

La trentena de places disponibles s'han exhaurit, però les interessades es poden apuntar en aquest formulari i restaran en llista d'espera. Les participants seran obsequiades amb una tovallola dissenyada especialment per a l’edició d’enguany del projecte.