Berga celebra amb poesia i música un Correllengua intergeneracional

L’antic convent de Sant Francesc ha estat l’escenari d’una matinal cultural i de lliurament de premis

Un moment de l'acte del Correllengua celebrat al convent de Sant Francesc

Un moment de l'acte del Correllengua celebrat al convent de Sant Francesc / ESTER PUIGDELLÍVOL

Ester Puigdellívol Codina

L’espai de l’antic convent de Sant Francesc de Berga s’ha omplert de poesia aquest diumenge al migdia amb el recital que s’hi ha celebrat amb motiu del Correllengua. Diferents persones han recitat poemes en llengua catalana per commemorar la llengua del nostre territori. Aquest acte ha estat organitzat per Òmnium Berguedà.

L’acte ha estat impregnat de cultura i d’emocions que ha gaudit un públic d’edats molt variades, des d’infants fins a gent gran han assistit i participat en aquesta activitat del Correllengua. També hi ha hagut actuacions musicals per trencar una mica amb la dinàmica de lectura.

Posteriorment al recital, hi ha hagut l’entrega de premis del primer certamen literari del Correllengua del Berguedà, on s’han premiat diferents poemes visuals de diferents escoles i instituts del Berguedà.

En la categoria A, el primer premi se l’ha emportat “Diversió” (Clara Reig), el segon “Pau al món” (Julià Pombo) i el tercer “Planta” (Paula Ordaz). Les obres premiades d’aquesta categoria han estat d’alumnes de l’Escola Sant Martí de Puig-Reig.

En la categoria B, el primer premi ha estat “La llengua és la clau” (Jan Llanos), el segon premi ha estat atorgat a “Discriminació” (Mohamed Amin) i el tercer premi ha estat per l’obra “Som únics” (Roger Soler). Tots els poemes visuals premiats han estat fets per alumnes de l’Institut Serra de Noet de Berga.

En la categoria C, el primer premi se l’ha endut l’obra “L’accés a la literatura” (Marc Espelt i Andreu Soler), el segon premi ha estat per “La mà” (Aran Vilà i Joel Arenas) i el tercer premi ha estat “Llum” (Ayman Anhaouch i Nadir Koullis). Les obres premiades han estat creades per alumnes de l’Institut Serra de Noet.