El govern de Berga crearà una comissió per la residència a proposta del regidor socialista Abel Garcia

Al ple d'aquest dijous a l'Ajuntament de Berga, partits de l'oposició han estat crítics amb la gestió del centre

Ple d'aquest dijous a l'Ajuntament de Berga

Ple d'aquest dijous a l'Ajuntament de Berga / Anna Costa

El regidor socialista Abel Garcia, a l’oposició a l’Ajuntament de Berga, ha plantejat crear una comissió per resoldre la crisi de la residència. La proposta l'ha fet al ple d'aquest dijous a l’Ajuntament de Berga, on el tema de la residència s'ha posat sobre la taula en l’apartat de precs i preguntes. En el seu torn, Abel Garcia ha estat punyent en com s’ha gestionat al llarg dels últims anys la residència Sant Bernabé i ha considerat que «la situació és crítica, estem parlant de la dignitat de les persones i cal actuar de manera urgent».

La comissió, segons Abel Garcia, hauria d’estar formada per regidors dels diferents grups amb representació a l’Ajuntament, tant del govern (CUP i ERC) com de l’oposició (Junts, PSCi BeGI), també per personal de la residència Sant Bernabé, per familiars dels usuaris i fins i tot, si s’escau, per algun resident. 

La regidora de Salut i Drets Socials, Andrea Corominas (CUP), ha acceptat crear una comissió: «És una bona opció i per part meva hi podem començar a treballar aquest divendres mateix, amb les primeres reunions si fa falta». 

La proposta d’Abel Garcia de crear la comissió ha arribar després de la intervenció del regidor Ferran Aymerich (Junts), que ha considerat que amb la residència ja s’ha passat una línia vermella: «Fins ara parlàvem de desgavell administratiu i crèiem que no afectava l’atenció de les persones, però ara sembla ser que els avis no estan bé, i això és greu».