La Fira de Sant Martí de Puig-reig dinamitza la seva proposta amb un complet programa per a tots els públics

Aquest cap de setmana Puig-reig celebra la Fira de Sant Martí, l'esdeveniment comercial per excel·lència amb una vuitantena d'expositors d'empreses locals i els comerciants de la localitat i un farcit programa d'activitats culturals

Presentació de la Fira de Sant Martí de Puig-Reig

Presentació de la Fira de Sant Martí de Puig-Reig / CEDIDA / AJUNTAMENT DE PUIG-REIG

Álex Soler

Álex Soler

Puig-reig s'omplirà d'activitat i vitalitat aquest cap de setmana amb la celebració de la Fira de Sant Martí. El certamen comercial de referència de la localitat del Berguedà torna amb més força que mai, amb una renovada presència empresarial local al recinte firal i un seguit d'activitats paral·leles pensades per oferir propostes per tothom.

L'aposta d'enguany és clara: fer de la Fira de Sant Martí un esdeveniment més dinàmic i inclusiu, en què no només els comerciants i les entitats locals tinguin protagonisme, sinó també les empreses del municipi. El regidor de comerç, Pol Vila, ens explica: "Hem anat a picar a les portes del sector empresarial per incorporar-lo a la fira i que les empreses de casa puguin explicar la seva activitat, donar-se a conèixer i tenir una relació amb els visitants. És una via que creiem que ens servirà per anar creixent."

La Fira se celebrarà als carrers Major i Llobregat durant el dissabte 11 i el diumenge 12 de novembre i les activitats paral·leles mantindran l'esperit festiu viu fins al dilluns 13, dia festiu al municipi. Els carrers es tancaran al trànsit, i es crearà un recinte firal que no només acollirà parades de comerciants, empreses i entitats locals, sinó que també oferirà un programa d'actes i espectacles per satisfer tots els gustos i edats.

El programa, en detall

La inauguració oficial i institucional de la fira tindrà lloc dissabte al migdia i enguany serà a càrrec de Manel Iglesias, fotògraf del poble, en representació de l'establiment històric Iglesias Fotògrafs. Aquesta elecció també és un emotiu homenatge a Manel Iglesias (pare), recentment traspassat, que deixa un llegat esborrable al municipi a través del seu arxiu fotogràfic.

La dinamització de la fira és una prioritat, i així ho destaca Eva Gorchs, representant de la Unió de Botiguers i Comerciants de Puig-reig: "Hem treballat un any més per fer més dinàmica i diferent la fira. Durant el dissabte a la tarda, hi haurà espectacles simultanis i itinerants al llarg del recinte, com músics de carrer, balladors de tango i swing, i malabaristes amb leds, a càrrec de Sun Ranxx. Tot això amb l'objectiu d'atraure visitants i crear un ambient vibrant." En aquest sentit, l'aposta per l'art escènic local és evident, amb la representació de l'obra Clau per a dos al Teatre de l'Ametlla de Merola, a càrrec del grup teatral de l'Ametlla. L'Ajuntament posarà a disposició dels veïns un bus llançadora per facilitar l'assistència a aquesta proposta cultural.

Els comerciants també han organitzat el sorteig de Sant Martí, que premiarà les persones que ha fet les seves compres als comerços adherits del 2 al 9 de novembre. Els afortunats rebran vals regal per gastar durant el cap de setmana de la fira, sumant un total de 300 euros en premis.

La Fira de Sant Martí ofereix encara més activitats, com l'acte de proclamació dels representants del pubillatge del municipi, concerts, trobades de gegants i un concurs de pintura ràpida. A més a més, es durà a terme el 32è Fòrum 10 de Comunicació, organitzat per Ràdio Puig-reig i l'Ajuntament de Puig-reig, i el concert de dissabte, pel qual s'ha tornat a apostar per un grup musical, La Nit del Canet, que amenitzarà la vetllada abans dels punxadiscos. Des de l'organització recalquen els esforços per fer del concert un acte per tota la família.

Des de l'organització insisteixen que la Fira de Sant Martí no seria possible sense la col·laboració de les entitats locals, que hi aporten el seu entusiasme i esforç, destacant La presència de la Penya Blaugrana, el Futbol Sala de Puig-reig, la biblioteca Guillem de Berguedà, l'escola de música, la colla gegantera, Joves de Puig-reig, Pensaments i Paraules, les escoles del municipi, Ràdio Puig-reig i Televisió de Puig-reig.

La Fira de Sant Martí de Puig-reig promet ser un esdeveniment ple d'energia i diversitat, on els visitants podran gaudir de tota mena d'activitats i descobrir els tresors locals, ja siguin productes, serveis o empreses. Una oportunitat perfecta per celebrar la riquesa i vitalitat del municipi.