Junts per Berga diu que cobrant 91.400 euros la interventora ha d’aguantar la pressió

Ferran Aymerich, acusat d’assetjament en un ple a Berga, assegura que té el suport de govern i oposició

Els quatre regidors de Junts: Clara Comellas (esquerra), Ferran Aymerich, Ramon Caballé i Queralt Sales

Els quatre regidors de Junts: Clara Comellas (esquerra), Ferran Aymerich, Ramon Caballé i Queralt Sales / Anna Costa

Junts per Berga, a l’oposició a l’Ajuntament, defensa la intervenció al ple del regidor Ferran Aymerich després de l’acusació d’assetjament per part de la interventora, Montserrat Torra. «Són acusacions del tot injustificades», apunta el portaveu Ramon Caballé, que considera que «els alts funcionaris de l’Ajuntament, amb remuneracions altes, com els 91.400 euros anuals que cobra la interventora, hi són també per fer assistència als plens i per aguantar la pressió en casos en què el seu departament és el principal implicat».

El regidor de Junts acusat d’assetjament compta amb el suport de tots els grups municipals. Així ho ha assegurat aquest dimecres Ferran Aymerich en una roda de premsa presidida pels quatre regidors de Junts: «He rebut missatges de tots els grups, ja sigui en privat o de forma pública. Tots donen suport a la meva intervenció al ple i no veuen cap tipus d’assetjament o amenaça, tal com afirma la interventora en l’informe».

Regió7 va publicar dimarts el cas. La interventora considera assetjament les paraules i el to que el regidor Aymerich va utilitzar durant el ple extraordinari del 26 d’octubre per aprovar les 211 factures per valor de 592.000 euros que van quedar encallades «per un error intern». Es pot consultar en el vídeo adjunt (dels minuts: 30'30'' al 34'10'').

Junts per Berga dona tot el suport a Ferran Aymerich i defensa "sense cap matís" la intervenció i el to que va utilitzar Ferran Aymerich, tal com ha remarcat el portaveu Ramon Caballé: "Tenim tot el dret a fiscalitzar i a demanar explicacions. Igual que els representants polítics, els funcionaris dels ens locals també es deuen a la ciutadania i també han de donar resposta als dubtes i a les demandes que sorgeixen durant els plens municipals. Forma part de la seva tasca i això també vol dir assistir a l'oposició". Segons Caballé, "de la mateixa manera que els polítics aguantem crítiques, els alts funcionaris municipals, que tenen unes remuneracions altes (en aquest cas de 91.400 euros), han d'aguantar una simple interacció amb un regidor del ple. Si amb les tasques encomanades i amb la retribució pertinent no es vol assistir, que s'apartin".

Ferran Aymerich ha volgut deixar clar que en cap cas la seva intervenció volia ser una amenaça: "Ni molt menys, simplement faig una pregunta i la reitero un segon cop, dirigint-me a la interventora, per tenir tota la informació prèvia, prou important abans d'una votació per pagar unes factures de gairebé 600.000 euros".

l govern de Berga (CUP i ERC) va assegurar dilluns a aquest diari que ja s’havia activat el protocol per aquests casos. Junts per Berga demana celeritat: «Volem que la comissió sigui àgil, ràpida i es pronunciï al més aviat possible, perquè no és una situació complexa d’analitzar», ha apuntat Ferran Aymerich.