Desapareix un decret a l'Ajuntament de Berga, del càmping

BeGI exposa al ple que un decret d’alcaldia referent a les obres sense llicència al Berga Resort ha deixat de ser al lloc on es col·loquen automàticament

La secretària assegura que ningú pot eliminar documents i proposa una auditoria a Informàtic

Ple de dijous a l'Ajuntament de Berga, amb la secretària revisant els decrets a l'ordinador

Ple de dijous a l'Ajuntament de Berga, amb la secretària revisant els decrets a l'ordinador / Anna Costa

El punt de donació de compte dels decrets d’alcaldia del ple de dijous a l’Ajuntament de Berga va ser polèmic per la desaparició d’un decret. Hi entraven del número 1419 al 1635, en principi tots inclosos. Però, en faltava un. El regidor de Berga Grup Independent (BeGI) Lluís Minoves, a l’oposició, va detectar que el número 1443 havia desaparegut. Es tracta d’un decret referent a la protecció de legalitat urbanística al càmping Berga Resort. Un tema que aquesta setmana ha estat notícia a Regió7 perquè la Fiscalia investiga obres del càmping sense llicència i en sòl agrícola i l’Ajuntament ha obert expedient a l’empresa propietària.

Lluís Minoves va exposar que feia uns dies havia consultat el decret referent al càmping i el dia del ple, quan se’l volia repassar, va detectar que no hi era. Va demanar: «Em poden dir què ha passat? Per què, segons m’he assessorat, a vegades un decret n’anul·la un altre, però no s’esborra mai i queda en el llibre de decrets. En aquest cas no hi és. Salta del 1442 al 1444. Això què vol dir?».

Aquesta pregunta de Lluís Minoves la va respondre l’alcalde, Ivan Sànchez, amb to contundent: «Evidentment nosaltres no eliminem decrets», de l'anomenat llibre de decrets, digital. Davant les cares de dubte dels regidors de BeGI, l’alcalde els va pregunta: «Creieu que l’equip de govern elimina decrets?». Minoves va ser clar: «No ho he pensat mai, però fa una setmana hi era i avui no hi és». L’alcalde va contestar: «Si no hi és, no en sabem el motiu. Però no tenim cap mena de voluntat d’amagar absolutament res», va assegurar dirigint-se a la secretària i demanant-li que revisés què podia haver passat: «Mirem de donar una resposta abans que acabi aquest ple i si no evidentment haurem de parlar amb els serveis informàtics per saber per què ha desaparegut aquest decret», va manifestar Ivan Sànchez.

Al ple, la secretària va confirmar que el decret sobre el càmping Berga Resort no hi era. Els motius? Van quedar a l’aire. Ella va argumentar que «el llibre de decrets és automàtic. Tots els decrets van numerats i es col·loquen automàticament en aquest llibre de decrets». Va afegir que el decret que ara no hi és «està notificat i publicat i, per tant, no hi ha cap voluntat que desaparegui». I va voler deixar clar que «no hi ha ningú de l’Ajuntament de Berga que pugui eliminar documents, i menys encara decrets signats i numerats».

En aquest cas, la secretària va insistir que el decret havia estat notificat, «es pot demanar una auditoria al departament d’Informàtica a veure què pot haver passat», va dir. I va afegir: «també és cert que el gestor d’expedients que tenim deixa molt que desitjar, ho hem posat en relleu en més d’una ocasió, però són els recursos que tenim actualment».