Berga es queda sense festa de Cap d'Any al pavelló vell

L'equip de govern no ha trobat cap entitat ni cap empresa que es vulgui fer càrrec d'organitzar la revetlla

Festa de Cap d'Any del 2020 a Berga

Festa de Cap d'Any del 2020 a Berga / Arxiu/Ajuntament de Berga

Berga no farà festa de Cap d'Any al pavelló vell. La popular revetlla que l'Ajuntament de Berga va recuperar el 2019 no es podrà fer enguany perquè l'equip de govern (CUP i ERC) no ha trobat cap entitat ni cap empresa que es vulgui fer càrrec de l'organització.

La festa, adreçada a persones majors de 16 anys, havia comptat fins ara (excepte quan es va haver de suspendre per la covid) amb la col·laboració de clubs esportius de la ciutat per a la gestió de la barra de bar i altres serveis. Enguany, cap entitat esportiva se n'ha volgut fer càrrec. Per a la junta actual de l'Handbol Berga, "els beneficis econòmics que n'obteníem no ens compensa treballar la nit de Cap d'any", ha comentat el president, Marc Pons.

Davant la decisió dels clubs esportius de no continuar al capdavant de la revetlla de Cap d'Any, i sense l'interès de cap més entitat, el govern de Berga va decidir obrir-ho a empreses. "Vam optar per obrir-ho a privats davant la negativa de les entitats, que fins ara eren la nostra aposta perquè podien fer diners per finançar les seves activitats", ha explicat el regidor de Joventut de Berga, Isaac Santiago. Les condicions eren que tot i les facilitats que posava l'Ajuntament de Berga, l'empresa interessada es fes càrrec de l'organització de la festa. Dues empreses ho van valorar, però finalment ho van descartar.

El regidor Isaac Santiago lamenta que aquest any no hi pugui haver revetlla al pavelló vell: "Ho hem intentat fins a l'últim moment, però no ha pogut ser". Sense cap empresa ni cap entitat al capdavant, l'equip de govern ha descartat la festa de Cap d'Any. La voluntat, però, segons Isaac Santiago, és poder-la recuperar l'any que ve. De moment, ha tingut paraules d'agraïment per a les entitats esportives: "Des de l'Ajuntament donem les gràcies als clubs esportius que s'han involucrat en la revetlla de Cap d'Any de Berga aquests últims anys".

Crítiques del PSC

Que no hi hagi festa de Cap d'Any al pavelló vell de Berga ha generat crítiques de l'oposició, en concret del PSC. En el darrer ple a l'Ajuntament de Berga, els socialistes van aprofitar l'apartat de precs i preguntes per demanar si finalment hi hauria revetlla al pavelló. El regidor Marc Ortega va demanar al regidor de Joventut, Isaac Santiago, si s'havia trobat alguna solució per no renunciar a la festa de Cap d'Any. Santiago va dir que s'havia intentat, però que no podien obligar a ningú.

La resposta del regidor de Joventut no convenç al PSC. Per al socialista Marc Ortega, "hi hauria alternatives, segur. Per què pobles més petits de la comarca amb menys recursos poden organitzar-ho per altres vies i Berga no? Un cop més es demostra la manca de lideratge i la manca de fer les coses en benefici de la ciutat", apunta.

Segons Marc Ortega, «és una llàstima que joves de Berga es vegin obligats a desplaçar-se a municipis veïns per Cap d’Any per manca d’oferta a Berga, en una nit de risc». En aquest sentit, s’ha referit que la festa a la sala La General de Berga és a partir dels 18 anys i no hi poden entrar els menors, amb la qual cosa, segons Ortega, «per a joves de 16 i 17 anys la festa es concentrarà en alguns bars del carrer Major, però sense alternativa».