Molta il·lusió per l’arribada dels Reis de l’Orient a Berga tot i la pluja

L'espectacle "La fàbrica dels regals" ha omplert totes les sessions a l'església de Santa Eulàlia

Ester Puigdellívol

El nou espectacle "La fàbrica dels regals" ha permès mostrar què passa amb les cartes que els nens i nenes de Berga lliuren al patge reial, explicant tots els passos a fer abans de portar els regals als seus destinataris. A més, ha donat a conèixer les reines mares, les mares de Melcior, Gaspar i Baltasar. Elles són les que cuidaven, educaven i concedien els desitjos dels reis mags quan aquests eren petits.

Aquesta ha estat una novetat de la cavalcada de Berga molt esperada per famílies i infants i ha resultat tot un èxit. Hi ha hagut diverses sessions durant la tarda de divendres. Tothom podia accedir a l’església de Sant Eulàlia, a la plaça Sant Pere, on s'ha dut a terme l’espectacle. Aquestes funcions d’obres teatrals que complementaven la cavalcada dels Reis d’Orient han tingut una molt bona acollida dels ciutadans de Berga, que han ocupat les cadires de l’església en totes les sessions.

Melcior, Gaspar i Baltasar també han portat la pluja a Berga, fet que ha fet endarrerir l’inici de la cavalcada fins a la sis de la tarda, una hora més tard del previst. Amb l’espera, els infants anhelaven encara mé l’arribada dels tres reis, els quals han sortit al carrer juntament amb els seus patges reials per saludar la ciutat de Berga.

La pluja ha acompanyat la cavalcada fins a la meitat del recorregut, les carrosses han sortit amb poca llum i només hi havia un focus per cada rei. Per acompanyar als Reis d’Orient, durant el recorregut hi ha hagut una xaranga que ha animat tots els assistents a la passejada reial.

Durant tot el recorregut hi ha hagut una gran expectació tot i la pluja. Petits i grans han seguit el recorregut amb paraigües per acompanyar ses majestats a buscar les claus de la ciutat a l’ajuntament. Quan ha parat de ploure, els carrers s'han omplert de gom a gom per veure Melcior, Gaspar i Baltasar i fer-s’hi fotografies.

“Us demano que compartiu els regals amb les persones que us envolten, amb els pares, avis, tiets, germans i fins i tot amb amics, perquè això és el més bonic", ha dit el rei Melcior als infants que eren a la plaça.

L’alcalde, Ivan Sànchez, ha donat les gràcies a totes les persones que han fer possible la cavalcada i a les persones que han sortit al carrer tot i el xàfec.