Un públic nombrós s’aboca en una cercavila amb més carruatges i cavalls

En total, ahir van desfilar 30 carros i 120 animals, tot i la creixent dificultat que hi ha per trobar-ne  

El Joc de cintes és un dels principals atractius de la cercavila, tant per als participants com per al públic

El Joc de cintes és un dels principals atractius de la cercavila, tant per als participants com per al públic / MIREIA ARSO

Ester Puigdellívol

La Corrida de Puig-reig va lluir ahir amb la cercavila matinal de cavalleries i xarrets, que és l’acte estrella de la festa juntament amb les curses de la tarda. Un nombrós públic local i de fora va omplir de bon principi els carrers per on transcorreria el seguici, que enguany creixia en nombre d’animals i carruatges.

En total, van desfilar 120 animals i 30 carruatges, cinc més que l’any passat. Un increment que es va poder assolir tot i la dificultat creixent per trobar animals, que majoritàriament es lloguen a fora a un preu cada cop més elevat en el context inflacionista actual.

La desfilada va sortir a 2/4 de 12 del migdia des del camp de futbol en direcció al centre del poble, on ja hi havia concentrada una munió de persones, especialment en el tram on es faria el tradicional Joc de cintes, en què els participants han de mirar d’encertar l’anella que hi ha a la part inferior de les cintes i endur-se-les. Ahir hi va haver poc encert entre els genets que ho provaven.

Una bona arrencada

La cercavila va ser el punt culminant de la festa matinal, però la jornada havia començat amb l’esmorzar popular a la Barraca d’en Toni, on es servia pa amb botifarra. Malgrat el fred, nombrosos veïns de Puig-Reig i d’altres contrades s’hi van acostar, en una jornada d'una gran afluència.

Mentrestant, i just abans de l’inici de la cercavila, fora l’Ajuntament es feia l’entrega de les banderes als representants d’enguany: Blau Parcerisa Calderé (banderera dels rucs), Lluís Rovira Conill (com a banderer de les mules) i Joan Abayà Faura (banderer dels cavalls). L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Puig-reig, Eva Serra, i de nombroses autoritats locals i comarcals, com també de la presidenta del Parlament, Anna Erra

En acabat, el president de la festa de la Corrida, Joan Soler, valorava molt positivament la jornada. «Hi ha hagut molta gent, sobretot als punts clau de la passada», que va transcórrer sense incidents. «Aquest any, la passada ha estat més lenta per poder lluir els carruatges», va concloure. 

Parades complementàries

Durant tot el matí es podien visitar les parades de productors a la Plaça Nova, amb productes artesans i d’alimentació. El plat fort era la demostració de fer embotits a càrrec dels veïns de Fonollet. L’acte recordava que antigament es feia la matança del porc, però com que ara no és possible, es va a buscar una canal de porc i s’elaboren embotits. «Avui dia costa trobar gent que sàpiga de què va el tema» explicava Florenci Tarrés, un veí de Fonollet. «La gent s’acosta, fa fotos i demana coses».

Subscriu-te per seguir llegint