Blog 
m dolors
RSS - Blog de mdolors dalmau

L'autor

Blog m dolors - mdolors dalmau

mdolors dalmau

Em dic molords, sóc de, i visc actualment a Sabadell, però vaig viure molts anys a Girona i el meu cor segueix batejant amb Girona, no ho puc re mediar Can Fanga- Girona. Girona-Can Fanga. tanta monta monta tanto.............

Sobre aquest blog de Manresa

M'agrada escriure, m'agrada la política i m'agraden sobretot, els sentiments. I que no es quedin amb això sinó en què és portar els que es portin al dia a dia, o sigui que crec amb els actes de les persones, des d'aquí, intentaré transmetre el que penso, al millor per una tempora...


Arxiu

 • 19
  Febrer
  2012

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   

  llengua gallega

  conflicte
  La Xunta de Galícia malgasta 520.000 euros a promoure la 'galleguización'
  Galícia Bilingüe denuncia que els ajuntaments disposen d'una nova subvenció amb la de premiar el monolingüisme
  dimecres, gener 11, 2012, 18:31
  Madrid. - Fins 520.000 euros es gastarà la Xunta de Galícia en promoure la 'galleguización' a tota la Comunitat. Una malbaratament que Galícia Bilingüe considera exagerat i innecessari doncs, la seva única comesa, diuen, és fomentar el monolingüisme.
  Els ajuntaments de Galícia tenen, a partir d'ara, una partida més de subvenció amb la qual la Xunta de Galícia no farà sinó fomentar el monolingüisme que des de fa temps denuncia Galícia Bilingüe s'ha estès per tota la comunitat gallega. Fins 520.000 euros malgasta la Xunta en la contractació de tècnics lingüístics llicenciats en filologia gallega o gallec-portuguesa que s'encarregaran de trobar els perfils lingüístics acords als llocs municipals, seleccionar el personal necessari per a aquests i promoure la 'galleguización' de totes les localitats.Un malbaratament que arriba en època de retallades en serveis i en un moment en què Galícia Bilingüe s'està esforçant per animar a tots els ajuntaments gallecs a complir amb la norma de cooficialitat lingüística. Destinats al canvi de llengua dels ciutadans oa tasques similars de dubtós èxit, aquesta partida de 520.000 euros és innecessària en un moment en què la crisi està obligant a moltes empreses a cancel · lar programes d'innovació empresarial. Per això, insisteixen a Galícia Bilingüe, haurien de pal · liar aquesta situació i no destinar fons públics a dir-li en quin idioma han d'atendre els seus clients.
  Des de la Xunta de Galícia es vol destinar aquest més de mig milió d'euros a "estimular en les generacions més joves un ús generalitzat del gallec superant vells prejudicis i pressions globalitzadores".

  Estem tots iguals anvells linguistics

   

  Denunciar
  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook