La versió viral de "fet i amagar": així és la variant del tradicional joc que han descobert 5 milions d'usuaris

Els jugadors porten enganxats als peus galls de plàstic sorollosos que fan més fàcil la tasca de qui para de trobar els participants

Una familia juga a una versió alternativa del tradicional fet i amagar

Una familia juga a una versió alternativa del tradicional fet i amagar / TikTok

Alba Díaz

Alba Díaz

Els jocs tradicionals s'estan reinventant. Gràcies a les xarxes socials, avui dia trobem infinitat de variants de jocs que s'han jugat al llarg de la història i que ara tenen un punt innovador afegit. N'és un cas l'històric fet i amagar. Una família ha creat una modalitat actualitzada i poc convencional que ja han descobert més de cinc milions d'usuaris a TikTok.

En un vídeo penjat a la plataforma, un grup de cinc persones apareix a la terrassa d'una casa disposades a jugar al clàssic joc. La diferència amb la versió original? El que para du els ulls tapats amb una vena i es mou per tot l'espai a la cerca de la resta de participants amb l'objectiu de trobar-los a tots i guanyar la partida.

D'entrada, amb la incapacitat visual, el joc sembla difícil. La gràcia, però, és que la resta de jugadors duen un element que els pots trair la posició: uns galls de plàstic enganxats als peus. Es tracta d'una joguina força sorollosa que els propietaris de gossos compren per mantenir el seus cans entretinguts. Aquesta família ha comprat més d'una desena d'unitats per a una altra utilitat. Aquest ha estat el resultat de la partida:

Aquest no és l'únic vídeo viral que tenen els protagonistes del joc. Els membres d'aquesta família anònima pengen al perfil de TikTok (@quyetkkk.tbs) vídeos humorístics on inclouen jocs originals i bromes que ja acumulen més de 3,5 milions de m'agrada.