L’alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre, diu que «suggerirà» a Gerard Piqué «altres plantejaments més interessants i no fer barrabassades», després que l’exfutbolista encoratgés a banyar-se en una font centenària de la ciutat a canvi d’entrades per a la Kings League.

«Suggerirem al senyor Piqué que faci altres plantejaments més interessants des del punt de vista de l’educació i de la formació, i no fer barrabassades», ha assenyalat De la Torre a preguntes dels periodistes.

El regidor ha remarcat que la ciutat de Màlaga «no és una escola de barrabassades, és una escola de formació de ciutadans», per això ha insistit que li donaran «uns quants consells al senyor Piqué».

Entrades gratis

Diversos joves van accedir aquest dilluns a la font de la Plaza del Obispo, acció prohibida per l’ordenança municipal, perquè Piqué, president de la Kings League, va oferir en un directe a la plataforma Twitch una doble entrada per a l’esdeveniment que se celebrarà el 14 d’octubre a La Rosaleda a qui es banyés a l'esmentada font.

En el programa que participava Piqué, també hi apareixien diversos ‘streamers’ i un reporter que era en directe a la cèntrica plaça malaguenya, al costat de la Catedral, on hi ha una font que data del segle XVIII. Allà, s'hi havien reunit uns quants joves seguidors de la Kings League i va ser aleshores quan Piqué va demanar al reporter que digués als aficionats que regalaria una entrada doble per a la final de la Kings League a qui es banyés a la font.

«A qui es tiri a la piscina, dues entrades, digue'ls-ho. A qui s’hi posi, li dones la doble», es va sentir dir a Piqué des de plató, on tots van esclarar a riure quan van veure el que va passar a continuació. I és que immediatament, diversos joves es van llançar a l'aigua, un d’ells fins i tot amb el mòbil, dispositiu que va haver de rescatar del fons de la font després de sortir-ne completament xop.

L’ordenança municipal de Màlaga prohibeix expressament banyar-se, practicar jocs o entrar a les fonts decoratives, fins i tot per a celebracions especials si no es disposa de la preceptiva autorització de l’Ajuntament.

Aquestes conductes tenen la consideració d’infraccions lleus i es poden sancionar amb una multa de fins a 750 euros, tal com recull l’article 37 de la normativa esmentada