VÍDEO | Acomiaden la jove cambrera que es va fer viral per denunciar a Tiktok les seves condicions laborals

La noia feia servir les xarxes socials per denunciar la precarietat que assegurava patir a la cafeteria on treballava

La tiktoker @rayoomcqueer_, que feia vídeos denunciant les seves condicions laborals, ha estat comiada

La tiktoker @rayoomcqueer_, que feia vídeos denunciant les seves condicions laborals, ha estat comiada / TikTok

Carla Torres

Carmen Merina, la 'tiktoker' que es va fer viral pels seus vídeos on denunciava les condicions laborals que patia a la cafeteria de Granada on treballava, ha estat acomiadada. Així ho ha explicat ella mateixa al seu perfil de TikTok, @rayomcqueer_.

"Efectivament, m'han fet fora", explica la noia en un vídeo, on es mostra poc preocupada: "M'és igual, me'n vaig a un altre treball on m'explotin exactament igual", diu amb el seu toc irònic habitual.

Li van dir que notaven que "no hi estava bé"

Al TikTok publicat aquest dilluns, la noia descriu com va ser el moment de l'acomiadada amb tots els detalls: "Vaig anar a fer la meva jornada de vuit hores i mitja i m'estaven esperant les de recursos humans per tenir una conversa 'amistosa'".

I segueix: "Va i em deixen anar una verborrea impressionant, com si s'haguessin ficat el diccionari de sinònims i antònims pel cul, per dir-me el que tots anàvem sospitant des que vaig pujar cert vídeo en una certa plataforma: que havien entès que no estic bé a l'empresa", relata entre gesticulacions.

@rayomcqueer_ cosas q me molestan versión cafetería #cosasquememolestan ♬ sonido original - rayomcqueer

Amenaces per videovigilància i Whatsapps fora d'horari

En vídeos anteriors havia parlat de les coses que li molestaven del seu lloc de treball, com per exemple, el fet que els seus superiors l'amenacessin amb el tema de la videovigilància recordant-li que havia d'anar amb compte perquè l'estaven veient: "No treballaré millor perquè sàpiga que m'estàs vigilant", comentava. I afegia que li semblava de "psicòpata dir que m'estaven vigilant".

També va denunciar que estava en un grup de Whatsapp on rebia missatges de la cafeteria fora del seu horari laboral. "Hauria de ser il·legal", comentava, a més de relatar que a vegades rebia missatges per privat quan no estava treballant.

Entre les queixes també va parlar de comportaments per part dels clients que la molestaven, com que sabessin el seu nom o que es queixessin dels preus de la cafeteria a ella, que només era una empleada.

En un altre vídeo també va parlar de les coses que "li eren igual", com deixar passar als clients que volien anar al lavabo sense consumir o servir gratis un altre cafè si els queia per accident. "Si fora per mi, us donaria la vitrina sencera de dolços", feia broma.

@rayomcqueer_ a partir de ahora mis pronombres son desem/pleada #desempleada #despedida ♬ sonido original - rayomcqueer

Les proves: segellar de més una targeta de fidelització

Després de l'àmplia explicació -de més d'una hora- on pretenien fer-li entendre els motius l'acomiadament, va arribar el moment d'aportar les proves que el justificaven (un dossier sencer, segons diu).

Entre elles, la jove destaca una foto que s'havia fet amb les càmeres de seguretat on sortia ella posant més d'un segell en una targeta de fidelització. "Algun dia he posat algun segell de més", comenta entre riures. "Coses que ens passen a les que no som hereves", apunta.

"Una bona notícia per a la meva salut mental"

Merina afirma que el que li fa més ràbia és que no van avisar-la abans per estalviar-se la mitja hora de trajecte caminant que assegura que té fins a la cafeteria on treballava: "Per què em fas anar al lloc de treball i rentar-me l'uniforme [...] per llegir-me la Bíblia sencera per dir-me que estic acomiadada?", es pregunta.

Al final del relat, la jove bromeja: "És una bona notícia per a la meva salut mental i una mala notícia per al meu compte bancari". També agraeix als seus seguidors que la segueixin en "aquesta aventura anomenada 'precarietat laboral'".