Reobre el restaurant Manresa de Califòrnia, però de forma temporal per acollir deu xefs internacionals amb estrella

L'andalús Ángel León serà el primer cuiner en desfilar per l'establiment que duu el nom de la capital del Bages

El local va tancar portes ara fa un any després de 20 anys de reconeguda trajectòria

Entrada del restaurant Manresa de Los Gatos

Entrada del restaurant Manresa de Los Gatos / Manresa

Redacció

Un any després de tancar portes, el restaurant Manresa de Los Gatos, Califòrnia, tornarà a obrir per oferir deu cites gastronòmiques puntuals i exclusives a càrrec de prestigiosos xefs internacionals amb estrella Michelin, el primer d'ells l'andalús Ángel León. Seguint el concepte 'pop up', seran per a un màxim 48 comensals i amb preus a partir dels 450 dòlars per persona.

El Manresa va arribar a ser considerat un dels 20 millors restaurants dels Estats Units, un dels 50 millors del món i estava reconegut, en el moment de la clausura, amb tres estrelles Michelin. Tot i això, el xef David Kinch, el propietari i ànima del local, va decidir clausurar-lo i posar fi a 20 anys d'activitat coincidint amb Cap d'Any del 2022 al·legant que no volia continuar assumint el "dur repte" diari de dirigir un restaurant amb estrelles Michelin. Des d'aleshores, s'ha centrat en altres projectes que també té oberts a la badia de San Francisco, com un altre restaurant més petit, el Bywater, també a Los Gatos; el local italià Mentone a Santa Cruz i la Manresa Bread, una marca de fleques repartides per tota la badia de San Francisco i que codirigeix amb Avery Ruzicka.

Aquest 2024, segons explica el diari San Francisco Chronicle, Kinch està disposat a tornar a encendre els fogons del Manresa per acollir deu xefs internacionals que hi cuinaran els seus plats durant tres setmanes. La primera cita serà el 17 de gener amb Ángel León, xef de l'Aponiente de Cadis. Després, el seguiran Julien Royer, de l'Odette de Singapur, Paolo Casagrande, del Lasarte de Martín Berasategui, i Junghyun Park, de l'Atomix de Nova York, entre d'altres.

Interior del local, remodelat el 2015 després d'un incendi

Interior del local, remodelat el 2015 després d'un incendi / MANRESA Restaurant

Les entrades per a les dues primeres cites culinàries ja es poden comprar a través d'internet. Els 450 dòlars no inclouen ni vins ni altres begudes alcohòliques.

Los Gatos és una població de 30.000 habitants situada a 80 quilòmetres al sud de la ciutat de San Francisco. A la pàgina web del restaurant expliquen que el nom de Manresa prové d'una "ciutat medieval de la regió de Catalunya famosa per la seva basílica gòtica i un monestir".

Els primers jesuïtes que van arribar a Califòrnia van batejar amb el nom de Manresa la franja de platja que hi ha al sud de Santa Cruz, les illes que hi ha just davant de la costa californiana. Per això el restaurant també es va batejar amb el nom de la capital del Bages on hi va fer estada sant Ignasi. Els preus dels menús van dels 125 als 175 dòlars.