Els cotxes fúnebres de la nova campanya de Trànsit recorreran avui el Bages

El lema de la campanya, 'Dalt del cotxe, 0'0', vol transmetre que l'única taxa segura és "no consumir alcohol"

Així són els cotxes fúnebres de la nova campanya de Trànsit contra l'alcohol al volant

ACN

Redacció / ACN

Dos cotxes fúnebres amb la inscripció ‘Dalt del cotxe, 0’0’ recorreran aquest dimarts el Bages per conscienciar sobre el perill de consumir alcohol i drogues en la conducció. Així ho ha comunicat el Servei Català de Trànsit a través d'una piulada a X (abans Twitter).

La campanya, impulsada pel Govern amb el Servei Català de Trànsit (SCT), vol anar més enllà dels accidents causats pel “consum desaforat” d'alcohol, i per això posa el focus, en “l’ús quotidià i normalitzat” d’aquestes substàncies, segons el conseller.

A part dels dos cotxes fúnebres que passejaran per les carreteres catalanes durant un mes, el Govern i el SCT també han presentat tres espots on es poden veure diferents situacions en què els protagonistes consumeixen alcohol o drogues abans de conduir, i que acaben en tragèdia. L'àudio que acompanya les escenes és una versió de la cançó popular 'Dalt del cotxe', cantada per una nena, que apareix un cop s'ha produït l'accident, mirant a càmera i apel·lant directament l'espectador. "La campanya no és neutra, és dura i impactant i ens ha de fer pensar en aquesta realitat", va dir el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en la presentació de la campanya.

"A Catalunya cada dia mor molta gent, massa gent com a conseqüència d'accidents causats pel consum d'alcohol i drogues", va lamentar el conseller. De fet, va matisar que 4 de cada 10 dels conductors que moren han consumit alcohol o substàncies, i que de mitjana en aquests sinistres, la taxa d'alcoholèmia en els homes es situa al 0,66, i la de les dones al 0,62, xifres més de dues vegades superior a les permeses per llei.

Així, el lema de la campanya, 'Dalt del cotxe, 0'0', vol transmetre que l'única taxa segura és "no consumir alcohol", ja que haver consumit dins dels marges legals no és cap garantia d'una conducció segura.