«La manca de pluges ens ha deixat en mans dels camions cisterna per proveir aigua a tots els veïns»

L'alcalde de Vallcebre explica que la sequera ha provocat l'assecament dels pous que abastaven el nucli de Sant Julià

L'alcalde de Vallcebre, Lluís Cadena

L'alcalde de Vallcebre, Lluís Cadena / Arxiu particular

Laura Serrat

Laura Serrat

El municipi de Vallcebre, al Berguedà, és un dels que requereix els serveis d’una empresa externa especialitzada en la distribució de cisternes mòbils per al proveïment d’aigua. El seu alcalde, Lluís Cadena, explica que aquest servei es va posar en marxa a finals de l’any passat davant l’assecament dels pous i dels aqüífers que fins ara servien per proveir d’aigua els veïns del nucli de Sant Julià

«Davant la manca de pluges dels darrers mesos, els veïns que habiten en les masies de la zona de Sant Julià es van quedar sense aquest recurs», explica Cadena, que destaca que des d’aleshores cada setmana arriben cisternes d’aigua. «Per tal de garantir un bon sanejament, cada tres mesos rebem una cisterna grossa, on caben uns 30.000 litres d’aigua aproximadament, que ens permet renovar les reserves i garantir la qualitat de l’aigua per als veïns de la zona», detalla l’alcalde. 

Cadena remarca que aquesta solució és provisional, tenint en compte que han demanat una subvenció a l’Agència Catalana de l’Aigua per construir una canalització que permeti connectar el nucli de Sant Julià a la xarxa de subministrament d’aigua municipal, que funciona mitjançant la captació d’un pou de 283 metres de profunditat. «Es tracta d’una obra que la sequera ens ha obligat a posar sobre la taula i que volem tirar endavant com més aviat millor», destaca. 

Subscriu-te per seguir llegint