El Covisa Manresa es proclama campió de Lliga

Els manresans vencen el CN Sabadell (1-7), acaben primers, i disposaran del factor pista a favor a la primera eliminatòria d’ascens

El seu primer rival serà el Picassent FS, a partir de dissabte que ve

La plantilla del Covisa Manresa amb la samarreta de campions a la pista del CN Sabadell

La plantilla del Covisa Manresa amb la samarreta de campions a la pista del CN Sabadell / Ton Badia Lloret

Ton Badia Lloret

El Covisa Manresa es va proclamar ahir campió del grup 3 de la Segona Divisió B de Futsal després de superar per 1 gol a 7 al Club Natació Sabadell en un partit que va reflectir a la perfecció la temporada dels manresans. Un equip ambiciós i regular preparat per lluitar per a l’objectiu de pujar a la Segona Divisió. Les primeres eliminatòries per a l’ascens començaran dissabte que ve. El Covisa Manresa s’enfrontarà al Picassent FS.

Després dels títols aconseguits les temporades 1993-1994 i 2017-2018, el Manresa va assolir ahir el tercer campionat de Lliga de la seva història i accedeix al play-off d’ascens per tornar a la categoria de plata com a primer de grup. En la 93-94, els manresans van haver de renunciar a l’ascens per raons econòmiques. En la 17-18, van perdre l’ascens contra el Colo Colo de Saragossa.

El Covisa Manresa celebra ser campions de lliga als vestidors

Ton Badia

El primer gol del partit va arribar al minut 15’. Terri, l’encarregat d’avançar els seus en un bon grapat d’enfrontaments i que viu un moment dolç de cara a gol, va rematar al fons de la porteria una bona passada filtrada al segon pal.

Només dos minuts després, Ambrós va sacar de banda per David Lozano, que va rematar tal com venia per fer el segon. El seu xut, creuat al segon pal, va ser impossible d’aturar per Luis García, que va fer l’estàtua.

A la jugada següent, Llamas, del Club Natació, va reduir diferències i es va posar a només un gol dels visitants. 

En els darrers deu minuts de partit, el Manresa va sentenciar amb cinc gols més. Al minut 30’ i fruit d’una gran jugada col·lectiva, Asís va rematar dins l’àrea una passada en profunditat de Terri i va posar l’1 a 3 al marcador. Al 31’, David Lozano va fer el quart de l’equip i el segon del seu compte particular. Va aprofitar una mala sortida del porter rival, que va veure com la pilota li passava per sota les cames en relliscar-li de les mans. David Lozano, se’n va aprofitar i va rematar a plaer. El cinquè va ser de Lavado, al 36. Els locals van arriscar amb el porter jugador i Lavado ho va aprofitar per rematar des de camp propi a porteria buida.

Ja amb el temps gairebé esgotat, Asís va fer el setè de l’equip, de doble penal. En una pica-baralla a l’últim minut, Aarón Riera, que havia estat amonestat al 23’, va veure la targeta vermella. 

Els de Cachinero en tenien prou amb puntuar per assegurar-se el lideratge, però la victòria davant el CN Sabadell serveix per donar-los confiança de cara el play-off d’ascens de categoria.

El primer partit de l’eliminatòria es jugarà dissabte que ve a Picassent, amb el factor pista a favor del Manresa. La tornada serà el dia 25, a partir de les 19.00h al pavelló del Pujolet.

Paco Cachinero: "És un orgull tornar a ser campions"

“Ha sigut una temporada fantàstica. Hem fet una lliga molt regular, excepte aquells tres partits que segurament ens vam relaxar una mica pensant que ja ho teníem fet, però la resta ha estat magnífica”, va valorar la temporada l’entrenador del Covisa Manresa, Paco Cachinero, al Regió7. “Per sort, les lesions ens han respectat molt i els resultats han reflectit el bon treball que hem fet tot l’any en els entrenaments. Hem fet una feina molt dura i el premi aconseguit és el que ens mereixem”, va afegir.  

Sobre què suposa el títol per Manresa, Cachinero va explicar que “és un orgull tornar a ser campions. Amb tants anys d’història i només s’havia aconseguit dues vegades. Que ara en sigui la tercera i de la manera com ho hem assolit, jugant tant bé i sent líders en gran part de la temporada, és un orgull per al club i per a tota la ciutat. L’objectiu del club és pujar i estar més amunt i això ens ajudarà a fer-ho possible. Quan vam veure que podíem atrapar la Nucía ens ho vam creure i vam veure que n’érem capaços”. 

Per assolir l’ascens, l’equip haurà de disputar tres eliminatòries. En relació a la dificultat dels partits: “El camí per l’ascens serà molt complicat. Ens enfrontem a equips molt forts, alguns encara no han perdut. Serà un repte difícil però hi anem amb molta il·lusió i amb el factor pista a favor el primer partit. Farem la millor feina possible i a veure si la sort ens acompanya”, va explicar l’entrenador. “Ara ens toca gaudir d’aquest premi, que és molt gran, però la feina no està acabada i ens hem de centrar en les eliminatòries que comencen dissabte que ve”

El president del club, Pere Joan Pusó, va valorar la temporada com una de les millors de la història recent. “Ha estat una temporada magnífica, hem estat molt regulars durant tota la competició. Vam tenir uns partits on no vam ser capaços de mantenir el bon joc al que estàvem acostumats, però en el partit decisiu contra La Nucía del cap de setmana passat ho vam resoldre per poder dependre de nosaltres mateixos per guanyar el campionat”. Va afegir, “des del club vam donar a Cachinero tres temporades de projecte per aconseguir l’ascens i de moment ja ha estat capaç de quedar campió a la primera. Ara ens ve un play-off molt difícil però bonic de jugar. Costarà molt poder-lo guanyar però ho donarem tot. Si no aconseguim l’objectiu farem el possible per reforçar l’equip i tornar-ho a intentar la temporada que ve”.