La confraria de Sant Antoni de la Seu celebra la calderada al passeig Brudieu

L’entitat preveu repartir més de 7.000 racions de brou en una tradició que titlla de més que centenària

La calderada de la Seu | ARXIU PARTICULAR

La calderada de la Seu | ARXIU PARTICULAR / mIQUEL sPA. la Seu d’uRGELL

Miquel Spa

Miquel Spa

La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d’Urgell celebra aquest dimecres dia 17 de gener la festivitat del seu patró amb la preparació de la «més que centenària» escudellada al passeig Joan Brudieu. Els confrares repartiran més de 7.000 racions de la tradicional escudella, per la qual fan servir més de 3.000 quilos de verdures, llegums, carn de porc i de vedell que bullirà en cinc olles de grans dimensions. El programa d’actes de la festivitat de Sant Antoni Abat s’han iniciat aquest dimarts a dos quarts de deu del vespre amb la presentació a les autoritats de la ciutat del nou banderer, que en aquesta edició ha recaigut en Pol Clotet Armengol. Igualment, el banderer sortint ha estat Andreu Ramos Isús i s’ha distingit banderer per l’any que vinent Andreu Marsà Viles. Aquest dimecres se celebrarà a les dotze del migdia la missa solemne a la catedral de Santa Maria d’Urgell, acompanyada per la coral Veus de la Seu que interpretarà els goigs a Sant Antoni, i on s’oficiarà la tradicional benedicció i repartiment del ‘Panet de Sant Antoni’. A la una es beneiran els animals davant la Catedral i després es faran els Tres Tombs.