Pedro Sánchez visita a Olesa les obres del túnel de la B-40

El tram d'autovia que s'està construint anirà d'Abrera a Viladecavalls i té un cost estimat de 205 milions d'euros

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a Olesa, a l'entrada del túnel de la B-40 entre Abrera i Viladecavalls

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a Olesa, a l'entrada del túnel de la B-40 entre Abrera i Viladecavalls / ACN

ACN - Jordi Bataller

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fet aquest diumenge una visita llampec a les obres del túnel de la B-40 entre Abrera i Viladecavalls en ple xoc amb la Generalitat pel traçat i el finançament de la infraestructura. Acompanyat de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, i del delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, Sánchez ha assistit a la presentació de les obres d'aquest tram de la B-40, d'uns sis quilòmetres de llargada, 205 milions de pressupost i que compta amb el túnel d'1,3 quilòmetres d'Olesa de Montserrat. La ministra Sánchez afirma que les converses sobre la B-40 "avancen", mentre que el Govern denuncia que les propostes del ministeri "no s'ajusten al que es va acordar" als pressupostos.

Sánchez i les autoritats, durant la visita a les obres de la B-40

Sánchez i les autoritats, durant la visita a les obres de la B-40 / ACN

Sánchez ha subratllat en la seva visita el paper fonamenta que jugarà aquesta infraestructura en la mobilitat de l'àrea metropolitana de Barcelona. També ha posat en valor la importància de la B-40 per al creixement industrial i empresarial de la zona, ja que connectarà de forma directa dues comarques que constitueixen el motor industrial de Catalunya, com són el Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

A la visita també hi han assistit l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, i l'alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer.