Olesa preveu una vintena de campanyes de trànsit per millorar la seguretat dels veïns

Estan orientades tant als vianants, perquè siguin el màxim de prudents, com als conductors, perquè no agafin el cotxe sota els efectes del consum de drogues o alcohol

Control de la policia local d'Olesa de Montserrat

Control de la policia local d'Olesa de Montserrat / Aj Olesa

Redacció

La Policia Local d'Olesa de Montserrat ha programat durant el 2024 una vintena de campanyes amb l'objectiu de reduir la sinistralitat i disminuir el nombre de danys personals i materials als seus veïns. Pel que ve d'any, la Unitat de Trànsit ha establert un total de 22 campanyes relacionades, entre d'altres, amb vianants, ciclistes o transport de persones, segons han explicat fonts municipals. Amb aquestes campanyes es vol conscienciar a la població sobre la importància de la precaució i es planifiquen conjuntament amb el Servei Català de Trànsit.

Durant el mes de gener ja s'han realitzat dues campanyes: una centrada en els ciclistes i una altra en el transport escolar, menors i viatgers. A partir del 8 de febrer, fins al 14 de febrer, s'iniciarà la corresponent al control i conscienciació dels perills de la drogoalcoholèmia. 

La Policia Local destaca la importància d'aquestes campanyes per minimitzar els accidents i reduir els riscos per als conductors i vianants.En aquest sentit, la Policia Local recorda que el consum de drogues o alcohol afecta la forma de conduir perquè minva el temps de resposta, ja que dona percepcions, entorns i situacions de control falses. La campanya sobre la drogoalcoholèmia es repetirà els mesos de juny i desembre, coincidint amb les festes de Sant Joan i Nadal.

Les campanyes que venen

A finals del mes de febrer s'iniciarà una campanya específicament dirigida als vianants. Se centrarà a conscienciar sobre el respecte a les senyalitzacions viàries, com passos de zebra o semàfors, per reduir el risc d'atropellaments, segons les mateixes fonts. Els factors més destacats que poden fer perdre l'atenció en aquests senyals són anar amb pressa, despistats mirant el mòbil o escoltant música. La Policia Local ressalta la importància de ser conscients que els conductors poden tenir problemes de visibilitat per culpa d'elements a la via o el sol. Per tant, s'incideix en la importància d'estar atent quan els vianants transiten per la via pública.

Des de març fins a desembre, la Policia Local d'Olesa té previst dur a terme més campanyes de sensibilització. Destaquen les de velocitat, distraccions al volant, seguretat passiva, motocicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP). La Unitat de Trànsit recorda que la seguretat en el trànsit és responsabilitat de tota la ciutadania i que, per tant, és important respectar les normes de trànsit i les campanyes que organitza la Policia Local.