El Consell cerdà inverteix mig milió en camins locals

El projecte permetrà els ajuntaments de Bolvir, Meranges, Montellà, Prullans i Riu condicionar camins de les xarxes secundàries

Un camí de la Cerdanya que es va asfaltar amb l’anterior Pla de Camins

Un camí de la Cerdanya que es va asfaltar amb l’anterior Pla de Camins / ARXIU/ MIQUEL SPA

Miquel Spa. Puigcerdà

El Consell Comarcal de Cerdanya ha activat una partida pressupostària de més de mig milió d’euros per arreglar camins locals i carreteres de la xarxa secundària. El projecte s’emmarca en el pla de millora de la xarxa de camins que compta amb el suport del departament de Territori de la Generalitat i la col·laboració dels municipis on hi ha els vials. 

 Així, l’òrgan comarcal ja ha adjudicat les obres de millora i manteniment de camins per un valor de 503.005 euros, dels quals 489.120 seran finançats amb una subvenció per a actuacions de millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal i rural a les comarques de muntanya atorgada pel departament Territori, segons ha informat el mateix Consell. Pel que fa a l’execució, les obres sobre cada un dels vials que entraran en l’actuació «es portaran a terme en diferents municipis de la comarca, tot atenent a les peticions dels ajuntaments cerdans, segons els criteris tècnics aprovats en Consell d’Alcaldies del vuit de juliol de 2022, aplicant una política de rotació municipal on cada any els beneficiaris són Ajuntaments diferents». Això és així perquè anteriorment el Consell repartia la inversió de manera proporcional a cada un dels disset municipis, fet que comportava en molts casos quantitats insuficients per a tirar endavant projectes reals de millora dels camins. Els municipis seleccionats per aquesta anualitat són Bolvir, Meranges, Montellà i Martinet, Prullans i Riu.