El Parc del Cadí Moixeró consolida un rang de 350.000 visites a l’any

L’espai protegit celebra aquest dissabte els 40 anys de vida amb una festa a Bellver

La seu del Parc del Cadí-Moixeró a Talló | M.S.

La seu del Parc del Cadí-Moixeró a Talló | M.S. / MiqUel Spa. bellver de cerdanya

Miquel Spa

Miquel Spa

El Parc Natural del Cadí-Moixeró arriba als 40 anys havent rebut un volum de visites anuals que ha superat les 350.000 persones. Per celebrar l’efemèride el Parc ha organitzat diverses activitats per aquest dissabte al centre de Talló de Bellver de Cerdanya, les quals comptaran amb la participació del director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur.

Segons les xifres de visitants del mateix Parc Natural del Cadí Moiseró, el 2022 la xifra va ser de 357.259, mentre que un any abans en van ser 395.730 i 363.370 el 2020. L’ens gestor de l’entorn protegit calcula les dades en funció de les persones ateses als centres d’informació, les oficines d’informació d’ajuntaments i del Parc, Paratge o Reserva en qüestió i les que es detecten als comptadors situats en pàrquings i senders. El Parc del Cadí Moixeró, creat l’any 1983, està format per les dues grans serralades del Cadí i el Moixeró, les quals formen una impressionant barrera muntanyosa, punt d’unió entre el Prepirineu i el Pirineu. L’espai natural ocupa una superfície de 41.060 hectàrees, repartides entre les comarques de l’Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya i disset municipis. Els boscos naturals de la major part de la superfície són els de pi roig i els de pi negre. A més, els pins han estat afavorits per l’activitat humana i han colonitzat llocs on abans hi havia roures i faigs, arbres amb els quals sovint es barregen. Així mateix, gran part dels solells rocosos del Parc estan coberts per extensos matollars de boix.

Contes i música tradicional

Pel que fa a la celebració d’aquest dissabte, la primera de les activitats consistirà en un vol en globus captiu que permetrà veure la Cerdanya i el Parc Natural des de l’aire. També es farà un taller per a famílies, i un contacontes explicarà la història de L’ocell de foc, un conte de Mireia Marés, Àngel Bonada i Blanca Martí promogut i editat pel Parc Natural del Cadí-Moixeró i amb la col·laboració d’Edicions Salòria. Posarà punt i final a la festa un vermut-concert d’aniversari amb l’Orquestrina Trama, grup de música tradicional del Pirineu.