Les estacions de Les Neiges Catalanes van créixer un 17%

S’han invertit 35 milions per millorar l’experiència dels esquiadors

Representants de Les Neiges Catalanes al CEC | JOAN CARLES CASTAÑO

Representants de Les Neiges Catalanes al CEC | JOAN CARLES CASTAÑO / Álex Soler. manresa

Álex Soler. Manresa

Les estacions que conformen Les Neiges Catalanes ja estan a punt per l’inici de la temporada d’esquí. Malgrat la manca de neu de la temporada 2022-2023 asseguren que van tenir un resultat «excel·lent» i per enguany esperen repetir l’èxit i seguir guanyant esquiadors.

En conjunt, l’any passat van tancar la temporada amb una facturació de 30 milions d’euros gràcies als més d’1,25 milions de forfaits venuts, xifra que suposa un increment en els visitants del 17% en els últims quatre anys.

Segons van explicar a la seu del Centre Excursionista de Catalunya Olivier Ramadour, cònsol general de França a Barcelona, i Antonio Martín, responsable de comunicació de Les Neiges Catalanes, l’estratègia de les estacions que pertanyen a l’associació és de continuar creixent en visitants. Per mantenir l’atractiu per als esquiadors Les Neiges Catalanes han confirmat una inversió de més de 35 milions d’euros el darrer any. En aquest sentit, destaquen que per cada euro invertit en les pistes d’esquí, en retornen set al territori, que es reparteixen a les dues parts de la Cerdanya, ja que molts dels visitants de les pistes opten per pernoctar a localitats de la part catalana de la comarca.

Els conjunt de la inversió s’ha destinat a millorar les infraestructures de les pistes, i a la creació de nous espais d’oci, com restaurants i zones lúdiques. A més, s’ha dissenyat una nova aplicació de les pistes per telèfons mòbils. Les estacions de Les Neiges Catalanes obriran el dia 2 de desembre.