El Govern de Puigcerdà posposa el veto a una benzinera davant la crítica d'ERC de voler afavorir un regidor

L'Ajuntament retira una proposta de modificació del planejament perquè Urbanisme ho estudiï primer

El sector de la Pedragosa on s’han de construir els pisos de protecció oficial i l'escola Llums del Nord

El sector de la Pedragosa on s’han de construir els pisos de protecció oficial i l'escola Llums del Nord / Miquel Spa

Miquel Spa

El ple de Puigcerdà ha reobert la polèmica sobre la possible construcció d’una benzinera a la zona de la Pedragosa, debat que ha marcat la política local en les últimes legislatures i la recent campanya electoral. 

L’equip de govern ha fet marxa enrere en una modificació del planejament urbà que vetaba la construcció d’estacions de servei a la zona davant l’acusació de l’oposició d’ERC que la mesura te com a finalitat afavorir els interessos empresarials de la família d’un regidor. En aquest sentit, el mateix primer tinent alcalde i líder de Futur per Puigcerdà, Francesc Armengol, s’ha «inhibit» del debat «per interessos particulars». El president del grup d’ERC, Joan Manel Serra, ha apuntat que «no entenem perquè s’inclou expressament que no hi pugui haver benzineres en aquest sector... i el fet que ho haguem de fer de forma tant ràpid; nosaltres i part de la ciutadania veuen que és més pel fet d’intentar protegir els interessos particulars d’un determinat sector productiu d’allà». La regidora de Medi Ambient, Nerea Espada, ha defensat la modificació del planejament del sector pel fet que «en aquest sector, pel tipus d’usos que hi ha, te sentit; hi ha lleis sobre sols contaminants que ho preveuen... Ara mateix les benzineres estan destinades a sol rústic per proximitat amb habitatges i per ambients contaminants». La regidora ha recordat que al sector també hi ha projectada l’escola Llums del Nord i una promoció de pisos de protecció oficial i ha apuntat que s’hi prohibiran altres usos. Davant la demanda de l’oposició del perquè «tanta urgència» en voler aprovar la modificiació específica, l’alcalde, Jordi Gassió, ha remarcat que «pel que sí hi ha pressa és per desencallar la promoció dels pisos». ERC ja va proposar en l’anterior mandat de separar el desenvolupament dels habitatges i l’escola per una banda i, de l’altra, la benzinera. Davant d’aquest debat, Espada i Gassió han acordat finalment aturar la modificació puntual per elevar-la primer a la comissió d’Urbanisme. L’alcalde ha remarcat que «no tenim cap problema en posposar-ho, però a la zona hi ha altres sectors que no s’hi poden posar com ara tallers mecànics... La pressa era per anar desencallant temes pels pisos». 

Al sector de la Pedragosa, a la part baixa de Puigcerdà, hi ha projectat de fa més d’una dècada l’edifici de l’escola Llums del Nord i noves promocions de pisos de protecció.