L’esquí registra fins ara el millor dissabte de la temporada a la Cerdanya

Les nevades dels últims dies han permès a les estacions de La Molina i Masella obrir més pistes aquest cap de setmana i augmentar el nombre d’esquiadors 

Les darreres nevades al Pirineu han animat els amants de l’esquí a desplaçar-se als diversos complexos de neu catalans. A la Cerdanya, les estacions de Masella i La Molina han registrat el millor dissabte de la temporada fins ara. Nombrosos cotxes als aparcaments, cues a primera hora del matí per comprar els forfets i bona afluència d’esquiadors a les pistes. Aquest era el retrat d’aquest dissabte al matí a La Molina, on s'ha pogut gaudir d’una jornada d’esquí «fantàstica». Així ho constataven els esquiadors. Coincidien a destacar la qualitat de la neu i el bon temps.

Dia de sol i cel serè, neu pols i més pistes obertes han permè que la jornada d’aquest dissabte es tanqués amb una valoració molt positiva. Han passat per La Molina unes 4.000 persones, que han pogut gaudir d’entre 35 i 55 centímetres de neu pols, de 20 quilòmetres de domini esquiable (un 27%), de 25 pistes obertes (un 37%) i de 10 remuntadors en funcionament (62%).

La cap comercial de La Molina, Marta Viver, en feia un bon balanç: «Amb la nevada i el fred intens que ha permès produir neu artificial, hem pogut obrir la zona de Trampolí, l’snowpark, i el sector de Roc Blanc, que se sumen al que ja teníem obert. Estem molt contents perquè 20 quilòmetres ja és una bona xifra per gaudir de l’esquí a La Molina». L’augment de pistes en servei ha estat un bon reclam per als visitants. Famílies amb nens, parelles o grups d’amics que aquesta temporada encara no havien trepitjar la neu s'han animat a posar-se els esquís i lliscar pistes avall.

El perfil d’esquiadors era ampli i el nivell a sobre dels esquís era ben divers. Des dels més experimentats que buscaven les pistes més exigents de La Molina fins als més inexperts que trobaven el seu lloc a la pista de debutants. Entremig, no passaven desapercebuts els grups d’infants amb monitor. Un dels professors de l’escola d’esquí Sota Zero, Manel Bigorda, introduïa nens i nenes de 7 anys en el món de l’esquí. Era el seu primer dia: «Hem començat fent adaptació al material ensenyant-los com es posen un esquís, que notin els moviments i les sensacions i que vagin aprenent a frenar. És un grup d’iniciació i són els primers passos abans d’agafar una cinta o un telecadira», deia.

La Molina s'ha omplert d’esquiadors de totes les edats, la majoria amb esquís però també molts sobre la taula d’snow. A peu de pistes, els racons amb neu també eren una bona opció per als trineus. Una família de Vic, amb fills de 4 i 2 anys, es divertia pujant i baixant uns metres amb trineu després del curset que havia fet la nena. La mare, amant de l’esquí, aplaudia la jornada a la neu en família però era crítica amb els preus: «No hem comprat forfets perquè el preu és molt exigent. Si només vull fer dues baixades a la pista llarga per acompanyar la nena pago el mateix que si m’estic tot el dia pistes amunt i avall amb els amics». 

Esquiar no és un esport barat, però els esquiadors paguen el preu que toca per gaudir-ne. Ho demostra l’afluència de gent a les pistes d’esquí. Aquest dissabte, l’estat de la neu era una bona recompensa. I el dia assolellat servia per arrodonir una jornada d’esquí molt positiva per a les estacions de la Cerdanya, que aquest diumenge, esperen repetir.

Neu pols de qualitat a les pistes

Masella també disposa aquest cap de setmana de més pistes obertes. En total n’hi ha trenta, amb un total de 37 quilòmetres esquiables repartits en sectors de l’estació i amb 13 remuntadors oberts. Des del Cim de la Tosa (2.535 metres) fins al Pla de Masella (1.600 metres) hi ha el 100% del desnivell esquiable obert. Segons fonts de l’estació d’esquí, «les nevades i el fred ens ha permès produir neu i això fa que podem anar obrint noves pistes perquè els visitants puguin gaudir de l’esquí i del surf, en un moment que hi ha la millor neu a les pistes», han apuntat.

Esquiadors aquest dissabte a Masella

Esquiadors aquest dissabte a Masella / Masella

Aquesta darrera setmana, la temperatura a Masella ha arribat a valors mínims propers a -15 graus a la Tosa, i valors per sota zero en el domini esquiable. Això ha permès, segons han explicat les mateixes fonts, «fer neu pols de molt bona qualitat», ja que «el fred i la sequedat ambiental d’aquests dies a la Cerdanya són uns bon aliats». Les darreres nevades també han afavorit la qualitat de la neu a les pistes. I d’altra banda, han emblanquinant tota la Cerdanya, però sense complicacions a la xarxa viària ni als accessos a l’estació d’esquí de Masella.

Subscriu-te per seguir llegint