'Anatomy of a fall' i 'Perfect days', millors films del Festival Clam

El festival tanca l'edició d'enguany amb rècord d'assistència, un 20% superior a l'any passat

'Perfect days'

'Perfect days' / CLAM

ACN

Els films 'Anatomy o a fall', de Justine Triet i 'Perfect Days' de Wim Wenders han estat seleccionats com a millors pel·lícules del Festival de Cinema Social de Catalunya (CLAM) que tanca edició aquest diumenge. El jurat de la Secció Oficial de llargmetratges integrat per Àlex Gorina, l'actriu Núria Gago i el cineasta David Victori, ha apostat per aquests dos fils per mostrar la complexitat de la vida i el cinema en tota la seva dimensió, en el cas del primer, i per ensenyar les virtuts d'una vida i un cinema viscuts amb senzillesa i humilitat, en el cas del segon. L'organització celebra la resposta del públic de la comarca de Bages i assegura que l'edició ha batut rècords d'assistència havent superat en un 20% les xifres de l'any passat.

'Anatomy of a fall'

'Anatomy of a fall' / CLAM

El CLAM també ha concedit el Premi 'Fundació la Caixa' als valors humans a 'Io Capitano', de Matteo Garrone, per l'experiència transformadora que ofereix a l'espectador mostrant la realitat d'un drama humà del qual sovint només queden titulars.

D'altra banda, s'ha atorgat el Premi Toni Serra *) Abu Ali al film més innovador a 'Sur l'Adamant', de Nicolas Philibert, pel prodigi formal de mostrar una realitat d'una gran complexitat sense modificar-la.

El jurat de la Secció Oficial de Curtmetratges, integrat per la gestora cultural Laia Ramos, així com la cineasta Isabel Casanova i l'artista Anna Crespo, ha decidit concedir el Premi al millor curtmetratge a 'La herida luminosa', de Christian Avilés, pel seu segell personal, aposta formal, la seva rica atmosfera (poètica, mística amb tocs d'humor) i per abordar qüestions molt rellevants en el món contemporani. El mateix Christian Avilés recollirà personalment el guardó en la cerimònia d'aquest dissabte, just quan fa poques hores que s'ha sabut que el seu treball forma part dels curtmetratges nominats als European Filma Awards.

Finalment, el jurat del Premi Insert a la creació audiovisual de persones amb capacitats diverses, promogut per la fundació Ampans, i integrat en la presidència per la directora teatral Sílvia Sanfeliu, així com per la periodista Lara Bedmar, l'educadora Dolors Garzón i la pedagoga Rosa Ortega, ha recaigut al treball 'Pla Imperfecte', de la Fundació MAP de Ripoll. El jurat l'ha premiat en considerar que és un curt que tracta amb ironia i bon humor els canons tradicionals del cinema negre, amb un equip artístic i tècnic divers i inclusiu.

El Premi Públic al millor film es coneixerà al vespre en la cerimònia de guardons que tindrà lloc al BagesCentre a partir de les nou i que inclourà, entre altres, el premi d'Honor a l'actriu i directora Sílvia Munt. El film 'Rosalie', de Stéphanie Di Giusto, clourà la sessió malgrat que les projeccions del certamen no es tancaran fins diumenge amb la projecció del film xilè 'La memòria infinita', de Maite Alberdi, Gran Premi del Jurat del Festival de Sundance 2023, que es podrà veure a l'Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles.