El cicle dels professors del Conservatori de Música de Manresa proposa 14 concerts

El certamen 'Una hora de música al Conservatori' tindrà lloc del 16 de gener al 23 de maig amb entrada gratuïta a totes les actuacions

El quartet integrant del Tetra Brass Bcn Ensemble

El quartet integrant del Tetra Brass Bcn Ensemble / FOTOGRAFIA PROMOCIONAL

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

El cicle de concerts Una hora de música al Conservatori, que protagonitzen els professors del Conservatori Municipal de Música de Manresa, arriba a la 14a edició amb una programació de 14 concerts d'entrada lliure. Els recitals tindran una hora de durada i començaran a les 20 h, excepte el concert del 3 de març que s'iniciarà a les 18 h, i es duran a terme a l'Auditori del Conservatori. Quinze minuts abans de cada actuació, es farà una xerrada introductòria sobre el programa per part d'un professor/a del centre.

El repertori del cicle inclou des de la música del barroc fins a l'electrònica, passant per altres gèneres i estils com la clàssica, el pop i el jazz. Així mateix, es podran escoltar concerts de música de cambra de petit format (solos, duos, trios, quartets i quintets), de música coral amb el cor Lerània, format per cantants del Bages i l'Osona, i una proposta interdisciplinària, Fent i desfent Winterreise, amb piano, tuba i moviment.

El primer concert tindrà lloc el dimarts 16 de gener, La música de cambra amb metalls, interpretat pel quartet de metalls TetraBrass Bcn Ensemble, format per Emilio Almenar (trombó), Carles Lizondo (trompa), Francisco Palacios (trombó baix) i Patricio Soler (trompeta).

Les Delices de la Solitude se celebrarà el 15 de febrer, amb Mariona Tuset (violoncel), Benjamí Santacana (piano) i Ramon Aragall (fagot). El dimecres 28 de febrer, hi haurà un Recital de guitarra, a càrrec d’Andreas Gomà.

Durant el mes de març s’han programat cinc concerts. El primer, Bruckner, Brahms i TaltabullTres sospirs, tindrà lloc el diumenge 3 i serà interpretat pel Cor Lerània, dirigit per Jordi Noguera. El dilluns 4, actuació del Trio Guillamí, amb Pep Pérez (piano), Alfred Cots (violí) i Mariona Tuset (violoncel).

El dijous 7 de març se celebrarà RE-verberacions. La brillantor d’una corda, amb Peter Schmidt, (violoncel). El dimarts 12 serà el torn de Mixtapeamb Celeste Alías (veu), Jordi Blanes (guitarra i baix), Lluís Ribalta (bateria), Joan-Pau Chaves (baix i teclat) i Jordi González (piano). El dimecres 20 es clourà la programació del mes amb el concert Joventut i Maduresa, a càrrec de Jordi Humet (piano), Anna Costa (violoncel); Ariadna Padró (violí) i Naüm Monterde (clarinet).

Fent i desfent Winterreise inaugurarà el mes d’abril el dijous 4, amb la participació Benjamí Santacana (piano), Juanba Domènech (tuba) i Ariadna Faustino (moviment). El dimecres 10 serà el torn d'Un viatge al nord, interpretat per Peter Schmidt (violoncel) i Katia Michel (piano). El dijous 25, Amb i sense: sota l’encís de la sordina, a càrrec de Christian Torres (violí) i Peter Schmidt (violoncel).

La primera de les tres propostes del maig serà Paris, amb el Trio Kairós format per Nora Bosch (piano), Anna Costa (violoncel) i Jordi Coll (violí), el divendres 10. El dimecres 15 serà el torn de Pep Pérez (piano), amb el concert Lebewohl. El darrer concert de la temporada serà el dijous 23, el recital de percussió Percutrònic, a càrrec de Ramon Torramilans.