El TNC estrena una obra sobre l'infern viscut per Ana Mladic

El capelladí Norbert Martínez dirigeix el muntatge que es pot veure des de dijous a la Sala Tallers, amb l'actriu sallentina Tàtels Pérez en el repartiment

Tàtels Pérez és una de les integrants del muntatge que arriba al TNC

Tàtels Pérez és una de les integrants del muntatge que arriba al TNC / STUDIORUANO/TNC

EFE

El Teatre Nacional de Catalunya oferirà del 18 de gener a l'11 de febrer l'obra La filla de l'est, dirigida pel capelladí Norbert Martínez, i amb la sallentina Tàtels Pérez en el repartiment. El muntatge tracta sobre l'infern viscut per Ana Mladic, que es va suïcidar després de conèixer les matances del seu pare, el general serbi Ratko Mladic.

L'obra, inspirada en el llibre del mateix títol de l'escriptora Clara Usón, aborda la necessitat d'obrir els ulls davant les guerres i la violència, amb la història dels Balcans, en què el general Mladic va ser responsable del genocidi de Srebrenica (amb uns 8.000 homes morts), com a punt de partida.

Ana té un gran futur al davant, ja que és la millor alumna de la seva promoció de Medicina a Belgrad i la nena dels ulls del seu pare, el general Ratko Mladic, a qui ella adora.

Una nit, a Moscou i amb només 23 anys, Ana agafa la pistola predilecta del seu pare i pren una decisió que marcarà la vida de la seva família per sempre i que confereix una dimensió familiar, real i propera del terrible drama de la guerra dels Balcans.

Sota la direcció de Norbert Martínez, La filla de l'est s'instal·larà a la Sala Tallers interpretada per Gemma Brió, Roger Julià, Josep Julien, Mar Orfila, Tàtels Pérez i Jordi Rico.

"En els darrers 50 anys, Europa ha participat en conflictes armats, en tractats de pau, en acords secrets de comerç, ha venut armes, i ha estat testimoni de genocidis i de crims contra la humanitat. Tot això ha passat a la nostra esquena o davant dels nostres nassos'", ha plantejat Martínez aquest matí en la presentació del muntatge.

El director de l'obra ha assegurat que "la desgraciada història de Iugoslàvia no ens és gens aliena, ja que la veiem cada dia als mitjans de comunicació".

"La història dels Balcans parla per si mateixa i ens fa saltar unes alarmes que avui no hauríem d'ignorar", afegeix el director anoienc.