Manresa és l'escenari de l'espot promocional dels Premis Gaudí

L'Ajuntament aporta 20.000 euros en concepte de patrocini per fer possible que espais de la ciutat protagonitzin moments de la filmació que encapçala l'actor Roger Casamajor

Així és l'espot dels Premis Gaudí rodat a Manresa

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

Espais de la ciutat de Manresa com el Bar Miami, els multicinemes Bages Centre, l’antiga fàbrica de l’Anònima, el Club Pàdel i la zona de la Ben Plantada són els escenaris de l’anunci promocional dels 16ens Premis Gaudí, que organitza l’Acadèmia del Cinema Català i es lliuraran a Barcelona en una gala del proper 4 de febrer. L’Ajuntament de Manresa i la Manresa Film Office han fet una aportació de 20.000 euros en concepte de patrocini per ser la cara visible d’un espot que, amb el lema Tornem a mirar amunt, convida el públic a aixecar el cap per deixar de mirar el mòbil i viure en comunitat l’experiència de veure una pel·lícula.

L’anunci es va enregistrar a finals de novembre a Manresa amb l’actor Roger Casamajor (Gaudí a la millor interpretació secundària per Pa negre) com a protagonista. Dirigida per Pere Sala i Pablo Álvarez, la peça està produïda per The Creative i s’estrena aquest dimecres a TV3.

En el rodatge de l’anunci, en què l’intèrpret de la Seu d’Urgell encarna la humanitat que viu pendent de la pantalla del telèfon, hi van participar veïns de Manresa i estudiants de l’Escola d’Arts Escèniques de la ciutat.

En els darrers anys, Manresa s'ha significat com una de les ciutats escollides per nombroses productores audiovisuals per ubicar-hi les localitzacions de rodatges de pel·lícules i ficcions publicitàries. Grans figures mundials com Shakira i Liam Neeson han passat per la capital de la Catalunya Central per actuar, la primera com a intèrpret d'un videoclip i el segon per fer unes escenes de la pel·lícula Marlowe.