The Marvels: Salvar l’univers

Marvel cedeix el protagonisme a tres de les seves superheroïnes més carismàtiques, dues de les quals sorgides de la plataforma Disney Plus

Brie Larson (esquerra) i Iman Vellani, en una escena del film   | LAURA RADFORD/MARVEL

Brie Larson (esquerra) i Iman Vellani, en una escena del film | LAURA RADFORD/MARVEL

Pep Prieto

És veritat que Marvel s’ha tornat molt irregular i que alguns dels seus productes no rendeixen com abans a taquilla (també s’ha de dir que, 15 anys després de començar l’UCM, ja voldrien moltes sagues mantenir aquest ritme de recaptacions), però convé no oblidar que la majoria dels que prediquen el seu final han estat llançant verí contra Marvel des del primer dia. Però ni abans la cosa era tan meravellosa (la Fase I tenia pel·lícules de qualitat desigual) ni ara tan desastrosa (només cal veure la tercera de Guardians de la galàxia o la segona temporada de Loki). Aquests dies ha estat de moda disparar contra The Marvels per les primers crítiques, que apunten a un producte entretingut però intranscendent, i perquè els primers números de taquilla son inferiors als de la seva predecessora, Captain Marvel. Ara que ja la tenim als cinemes s’ha comprovat que és la nova víctima d’aquesta onada de crítiques poc justificades cap a qualsevol cosa que porti la marca Marvel. No inventa res, però és que tampoc no ho pretén; es tracta, en essència, d’un film d’aventures divertit i sense pretensions que no vol altra cosa que mostrar tres superheroïnes d’un mateix còmic reunides finalment en pantalla. Dues d’elles, per cert, sorgides de les sèries de Disney Plus, en l’intent més evident de sumar els universos del cinema i les plataformes.

The Marvels, doncs, entronca directament amb els fets que explicava el clímax de WandaVision i amb els de Ms. Marvel, a més de servir com a seqüela directa de Captain Marvel. Després d’un agre enfrontament amb una misteriosa guerrera Kree, Carol Danvers s’adona que els seus poders han quedat estranyament connectats amb els de Kamala Khan, la seva fan número 1 a la Terra, i amb els de Monica Rambeau, la seva fillola i ara astronauta. Al principi creuen que es tracta d’un accident que convé solucionar, però aviat s’adonen que estan destinades a treballar juntes per aturar una amenaça que podria acabar amb l’univers tal i com el coneixem. I hi ha una persona que serà clau en aquest nou equip: Nick Fury,

Dirigida per Nia DaCosta, responsable del notable remake de Candyman, The Marvels destaca pel seu sentit de la diversió, pels moments protagonitzats per (suposats) felins i per un magnífic repartiment encapçalat per Brie Larson, Iman Vellani, Teyonah Parris, Zawe Ashton, Park Seo-joon, Tony McCarthy i Samuel L. Jackson. Una de les grans novetats respecte a la primera entrega es produeix a l’apartat musical, ja que Laura Karpman substitueix Pinar Toprak a la banda sonora.

[object Object]

Convertida en una de les actrius més populars del moment, Brie Larson està donant una lliçó de com alternar el cinema més ‘mainstream’ amb productes més modestos o arriscats. Així, els seus propers projectes seran posar veu al retorn animat de Scott Pilgrim, una sèrie basada en una agent encoberta real de la CIA, i reprendre el seu personatge de Tess a la continuació de «Fast X». Sense oblidar, a més, que Carol Danvers ha de ser clau a les futures entregues de la saga dels Avengers.