Nou cantants per descobrir quina és ‘La mejor generación’

Els ‘Vinilos’, els ‘Casetes’ i els ‘Streamers’ interpretaran en el concurs que presenta Lara Álvarez versions de grans ‘hits’ de diverses dècades

Inés Álvarez

L’edatisme, els prejudicis cap als membres d’altres generacions, està molt arrelat a la societat, però les teles semblen disposades a enfrontar-les d’una manera divertida. I demostrar que, tot i que es busqui, no n’hi ha una de millor que una altra. Així, si aquest dimecres Antena 3 ha estrenat Generación Top, el concurs d’Ana Pastor en què competeixen famosos de tres de diferents per veure quina és la que més cultura general en té, dilluns 8 (22.50) Telecinco dona el tret de sortida del concurs musical La mejor generación, en què nou cantants, que representen tres d’aquestes, lluiten per aconseguir aquest títol.

L’espai produït per Gestmusic, que uneix humor, diversió, i molta música, està presentat per Lara Álvarez, una professional molt lligada a Supervivientes que ha trobat en aquest programa el lloc on demostrar com de bé canta i balla. I que s’atreveix, a més, a fer-ho entre grans artistes. "És trencar amb qualsevol filtre o barrera", reconeix la presentadora, que demostra ser una gran showoman. No obstant, els protagonistes del programa són els artistes que representen cada generació. "La maionesa de vegades lliga i d’altres no, i aquí ha lligat perquè hem fet un càsting espectacular", assegura Tinet Rubira, director de la productora de Tu cara me suena i OT.

Artistes veterans

La generació dels Vinilos, els veterans, la representen Marta Sánchez, Pablo Carbonell i Sole Giménez, líders de bandes tan mítics com Olè Olè, Toreros muertos i Presuntos implicados, respectivament, que fa anys que desenvolupen una sòlida carrera en solitari. "Aquest programa té una funció apassionant, que pot fer que els nens descobreixin el rock’n’roll", fa broma Carbonell. "Sí, és educatiu, perquè passem per cançons emblemàtiques", coincideix Giménez. "I els Streamers m’estan sorprenent", afegeix. Per la seva banda, Marta Sánchez, tan reticent a imitar, afegeix: "És la primera vegada que soc a la tele cantant temes d’altres i ho estic disfrutant".

La generació dels Casetes, els artistes d’una edat mitjana, la integren Roko, guanyadora de la segona edició de Tu cara me suena, i actriu de Vive cantando; Melody, que amb 10 anys va aconseguir un Disc de Platí amb De pata negra, i l’actor, cantant i humorista Aníbal Gómez, component del duo Ojete Calor, de nom Ruido Solitario com a solista. Es veu que Melody ho va donar tot malgrat estar embarassada: "Si et fiques en un projecte, ni tercer trimestre ni res", assegura. "Quan em vaig assabentar que estaria amb elles em vaig relaxar. Anava a cantar amb Madonna i Beyoncé", diu Gómez.

Nous valors

Els més joves, els Streamers, són Maverick, l’aposta de Laura Pausini a la final de La voz 3 i finalista de Destino Eurovisión; Marta Sango, triunfita d’OT 2018, que és actriu, cantant i compositora, i Izan Llunas, net del llegendari Dyango i fill del cantautor Marcos Llunas, que va interpretar Luis Miguel de nen en la sèrie amb el seu nom. "Jo soc una viejoven i puc cantar cançons dels anys 80, però valoro estar competint relaxada", diu Sango.

Cada generació estarà capitanejada pels humoristes David Fernández (Vinilos), l’inoblidable Chikiliquatre d’Eurovisió; Ana Morgade (Casetes), humorista i presentadora molt popular per la seva feina a la tele, la ràdio, el teatre i les sèries, i la tiktoker i influencer Esperansa Grasia (Streamers), que va saltar a la fama pels seus esquetxos virals i debuta aquí a la tele.