L'Associació d'Usuaris Financers (Asufin) ha reclamat aquest dilluns a les entitats bancàries que facin un esforç per incrementar la remuneració que ofereixen pels seus dipòsits i comptes d'estalvi. Segons ha denunciat en un comunicat, la pujada dels tipus d'interès fixada darrerament pel Banc Central Europeu ha augmentat els marges de benefici dels bancs, que haurien de premiar també els seus usuaris. "El contrari genera desconfiança entre els clients, en un context d'alta concentració bancària i escassa competència", lamenta la presidenta de l'entitat, Patricia Suárez. En aquest sentit, recorda que el sector s'ha beneficiat de cinc pujades de tipus consecutives, que han col·locat el preu dels diners per sobre del 3%.

Segons ha recollit Asufin, només algunes entitats petites, que operen en entorn en línia o són estrangeres estan oferint avui productes correctament remunerats. En aquest sentit, asseguren que Espanya es troba avui a la cua en remuneració de passiu. "El tipus mitjà d'interès en noves operacions es va situar el mes de desembre passat a la zona euro a l'1,44%, a Alemanya a l'1,56%; a Itàlia al 2,07%, i a França al 2,29%. Davant tots ells, Espanya anota un 0,64%", avisen.

"Els marges s'eixamplen cada cop més", apunta l'associació, que demana un moviment al mercat per remunerar el passiu dels seus clients. Segons Asufin, de moment no es prioritzen ni publiciten dipòsits amb una bona remuneració. Tanmateix, lamenten que el millor dipòsit detectat al mercat espanyol l'ofereixi una entitat amb seu central a França, el Renault Bank.