La Generalitat destinarà 16 milions a modernitzar i internacionalitzar el comerç, la moda i l'artesania

Prop de la meitat dels ajuts formen part d'una convocatòria dels Fons Next Generation

Botiga de roba de Manresa

Botiga de roba de Manresa / Arxiu/ALEX GUERRERO MAESTRE

ACN

El Departament d'Empresa i Treball destinarà 16 milions d'euros a l'enfortiment, la modernització i la internacionalització del comerç, la moda i l'artesania, en el marc dels ajuts gestionats pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM). Concretament, 8,5 milions formaran part del pla anual d'ajuts del CCAM i 7,5 milions més arribaran a través d'una nova partida dels Fons Next Generation adreçada específicament a la transformació digital dels comerços. La convocatòria per a aquests darrers ajuts sortirà aquest dimarts i el termini s'allargarà fins al 19 de juliol, mentre que els ajuts anuals es podran començar a demanar el 22 de juny també fins al 19 de juliol. Els dos ajuts es podran sol·licitar a través del Canal Empresa.

Alguns dels reptes que afronta el comerç són fomentar la competitivitat del comerç català, generar models de negocis comercials competitius o prestigiar al sector comerç.

Així mateix, el pla també preveu la internacionalització de les marques catalanes de moda, la comercialització dels seus productes, la promoció de la sostenibilitat i la tecnologia aplicada a la indústria de la moda (fash-tech), i l’impuls del sector artesanal potenciant la seva competitivitat i prestigi, entre d’altres accions.

Els ajuts de la convocatòria ordinària de la CCAM consten de deu programes destinades a les empreses i professionals del comerç, l'artesania i la moda.

Pel que fa la convocatòria dels fons NGEU, de 7,5 milions, es concretarà en una aportació única per persona beneficiària de fins al 80% de les despeses subvencionables, amb un màxim de 75.000 euros i una inversió mínima de 2.000 euros.