Regió7 debat aquest dijous sobre els riscos en ciberseguretat per a les empreses

La jornada es durà a terme a l'Espai Plana de l'Om de Manresa i comptarà amb experts de renom en la matèria, que analitzaran els riscos als quals s'enfronten les empreses en el món digital i donaran consells i solucions.

La ciberseguretat és vital per les empreses

La ciberseguretat és vital per les empreses / Freepik

Redacció

Aquest dijous, l’Espai Plana de l’Om de Manresa acollirà la jornada “Ciberseguretat: cap a un Internet més segur”, organitzada per Regió7 i Prensa Ibérica amb el patrocini de Tesalia i Bitdefender i la col·laboració de Control Group. El programa comença a les 09.30 de matí i l’entrada serà lliure i gratuïta amb inscripció prèvia en aquest enllaç. Enguany, l’esdeveniment se centrarà en les conseqüències dels ciberatacs per les empreses, petites i grans, i en què poden fer per evitar-los.

Les empreses, de totes les mides, classes i sectors, són cada cop més un objectiu habitual pels ciberdelinqüents, que troben en les companyies una opció factible d'aconseguir diners, dades i altra informació delicada com els seus plans estratègics o informació de desenvolupament de productes. El potencial és devastador, sobretot en el cas de les pimes i les empreses més petites, perquè la seva capacitat econòmica per superposar-se a un atac és més limitada en comparació amb les grans multinacionals, que també són blanc dels ciberatacs.

Per això, és clau informar a les empreses sobre el risc que corren en el món digital dins d’un context empresarial cada cop més globalitzat i digitalitzat, i també oferir eines i consells per protegir-se i per evitar quedar exposats davant aquestes amenaces.

Ponents experts

L’acte començarà a les 2/4 de 10 del matí amb els preparatius dels ponents. Acte seguit, a les 10 del matí, Selva Orejón, directora executiva d’onBRANDING i pèrit judicial especialitzada en Ciberinvestigació, Protecció de la Identitat Digital i Reputació Online, oferirà una ponència específica analitzant la situació actual i donant les primeres claus, que serviran de fil conductor pel debat posterior.

Després de la intervenció d’Orejón, s’organitzarà la taula rodona en la qual Santi Romeu, cap de la unitat de Ciència i Analítica de Dades de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya; Rosa Relats, caporal de la Unitat Central dels Mossos d’Esquadra de Catalunya; Andreu Bru, cap del Departament de Noves Tecnologies de Pimec; i Roberto Pérez, channel account manager de Bitdefender, debatran sobre la matèria sota la temàtica “Més de 200 estafes diàries afecten a grans i petites empreses”. Els ponents donaran el seu punt de vista i aportaran més consells i claus per a protegir-se davant les ciberamenaces. Queralt Casals, periodista especialitzada de Regió7, moderarà el debat.

Un cop finalitzat, els assistents podran preguntar i resoldre els seus dubtes gràcies a l’experiència dels ponents abans de donar pas a les conclusions de l’esdeveniment i a la cloenda, programada per a 2/4 de 12 del matí.

Un problema de gran abast

Parlar de ciberseguretat pot semblar fins i tot futurista, però cal recordar que, segons confirma l’Institut Nacional de Ciberseguretat, el 94% de les empreses espanyoles van patir algun incident relacionat amb la matèria l’any passat, sent les pimes l’objectiu de set de cada 10 atacs. Segons un estudi de Google, de mitjana, el cost econòmic quan es pateix un ciberatac ascendeix fins als 35.000 euros, mal material que hem de sumar també a altres conseqüències com el dany a la pròpia reputació. Per tot això, es vital que les empreses tinguin clar que invertir en ciberseguretat no només és necessari, sinó també molt important per a la viabilitat dels negocis.