Una empresa de Castellbell s’endú un dels Premis Catalunya d’Ecodisseny

És un teixit de la factoria Techni Tiger per confeccionar peces de roba laboral que conté fins a un 65% de fibres reciclades

Foto general dels premiats

Foto general dels premiats / GENCAT

David Bricollé

David Bricollé

L’empresa Techni Tiger, SL, de Castellbell i el Vilar, s’ha endut el premi per a la categoria Producte de l’edició d’enguany dels Premis Catalunya d’Ecodisseny, que convoca la Generalitat i que s’han lliurat aquest dijous. El guardó ha estat pel seu Teixit Ecoloop UB, un tipus de teixit per confeccionar peces de roba laboral. Ecoloop UB conté fins a un 65% de fibres reciclades. Dona prioritat a l’ús de la viscosa com a substitut del cotó i del polièster reciclat postconsum com a fibra sintètica. Les propietats tècniques són equiparables a les d’un teixit convencional, i permeten adaptar-se a les necessitats del client.

Una de les peces fetes amb el teixit premiat

Una de les peces fetes amb el teixit premiat / GENCAT

A més, en aquesta categoria, hi ha hagut dues mencions, una de les quals ha estat per TecnoGrabber®, un sistema de xarxes per a la retenció de residus sòlids dissenyat per Tecnoconverting Engineering, SL, de Sant Fruitós de Bages. Aquest sistema s’instal·la als sobreeixidors del clavegueram per evitar que arribin residus sòlids als rius quan hi ha episodis de pluges intenses. Consta d’una part estructural d’acer inoxidable d’alta durabilitat, a prova de corrosió i 100% reciclable, i d’una malla de niló que es canvia fàcilment i que es llença juntament amb els residus que es recullen.

El secretari general del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Josep Vidal i Fàbrega, el director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire i Soler, i la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mireia Boya i Busquet, han encapçalat aquest lliurament dels guardons del Premi Catalunya d’Ecodisseny 2023 en una cerimònia al Disseny Hub de Barcelona. Aquest premi, que convoca cada dos anys el Departament d’Acció Climàtica, reconeix productes en el mercat i en desenvolupament dissenyats, fabricats o executats a Catalunya que integren en el seu disseny consideracions per millorar-ne el comportament ambiental al llarg del cicle de vida. El jurat valora principalment la incorporació d'estratègies d'ecodisseny i la contribució a l'economia circular, la qualitat del disseny i la innovació. En total, s’hi han presentat 80 candidatures repartides en tres categories.