El SEPE ofereix una nova ajuda de 600 euros

Descobreix si tu la pots demanar

Aquí et deixem els requisits necessaris

Una nova ajuda del SEPE de 600 euros

Una nova ajuda del SEPE de 600 euros

El gener de 2023 es va acceptar una reivindicació dels treballadors del món cultural, a partir de la qual, el Govern va crear una prestació especial per desocupació de les persones treballadores, subjectes a la relació laboral especial dels artistes i dels que duen a terme activitats tècniques i auxiliars. Aquesta prestació no va entrar en vigor fins al 2 de juliol.

A més, el Govern, també va acceptar fer compatible l'activitat artística amb el cobrament total de la pensió de jubilació.

Te'n pots beneficiar si compleixes amb els següents requisits:

- No hauràs de tenir dret a cobrar una prestació contributiva ordinària

- Hauràs de tenir 60 dies cotitzats en el sector artístic en els 18 mesos immediatament, anteriors a la sol·licitud de l'ajuda social o, bé, acreditar haver cotitzat 180 dies com a artista en els 6 anys anteriors a la situació legal de desocupació.

Ajudes del SEPE pel món artístic

Ajudes del SEPE pel món artístic / freepik

L'ajut amb una quantia màxima de 600 euros mensuals, pot ser compatible amb la percepció de drets de propietat intel·lectual i d'imatge.

Com tramitar la sol·licitud:

Si ho fas a través de la Seu electrònica segueix aquests passos:

  • Allà has de marcar l'opció 'Sol·licitud de prestació contributiva (alta o reprendre)'
  • En l'apartat 'd'Observacions' hauràs de posar 'Prestació especial d'artistes'

Més sobre la nova prestació

Per cobrar els 600 euros mensuals, la teva base de cotització en els últims 60 dies ha d'haver estat superior a 60 euros diaris. D'aquesta manera tindràs dret a cobrar el 100% de l'IPREM. En el cas que no hi arribis, podràs cobrar l'ajuda amb un import de 480 euros mensuals durant 4 mesos.