El 2024 et podràs jubilar amb 61 anys, si compleixes certs requisits

Coneix què et demanen per jubilar-te als 61 anys

La Seguretat Social explica les condicions 

Novetats en la jubilació del 2024

Novetats en la jubilació del 2024 / arxiu

En uns mesos entrarem al 2024 i conèixer els canvis que s'esperen envers les pensions, és primordial. En el cas que, siguis pensionista, jubilat o estiguis a punt de jubilar-te, aquesta notícia t'interessa. Durant el 2024 hi haurà un nou sistema de pagues, gràcies a la nova llei sobre pensions aprovada pel Govern fa uns mesos. 

Amb aquesta llei es pretén canviar el sistema actual de pensions. Trobar una sostenibilitat i garantir unes pensions dignes és un dels punts primordials del Govern. Així doncs, amb aquesta nova llei es preveu un increment progressiu de les pensions al llarg dels pròxims 4 anys, arribant a una puja de fins a un 70% més que el que s'està cobrant actualment.

Una altra de les modificacions d'aquesta llei és que l'edat de jubilació passarà dels 65 anys (actuals) als 66 anys i 6 mesos per les persones que hagin cotitzat 38 anys. Tot i que, també hi haurà persones que podran avançar la seva edat de jubilació als 61 anys, sempre que compleixin amb els requisits de la Seguretat Social.

La prejubilació als 61 anys: requisits

Abans ja ens podíem prejubilar amb certs requisits, però ara, hi ha hagut un seguit de circumstàncies que han fet crear novetats al respecte pel pròxim 2024. L'augment de l'esperança de vida i la baixa taxa de natalitat està provocant molts maldecaps al Govern, ja que mantenir un sistema de pensions amb aquestes condicions és molt difícil.

La pujada de l'edat de jubilació va relacionada amb el que acabem d'explicar i això provoca que, hi hagi gent més gran treballant, en comptes de poder gaudir del seu valorat, desitjat i estimat premi de jubilació. Així doncs, si tens 60 anys, potser és moment de mirar si compleixes els requisits per demanar la prejubilació.

Diners

Pujada de les pensions / arxiu

Per accedir a la prejubilació als 61 anys has d'haver passat per una d'aquestes causes:

Si compleixes amb algun d'aquests requisits, a partir de l'1 de gener de 2024 et podràs beneficiar de la prejubilació, sempre que hagis complert 38 anys cotitzats. T'estalviaràs 7 anys de treball. I en el cas, que no tinguis els 38 anys cotitzats i hagis viscut una d'aquestes situacions, ho podràs fer, però als 62 anys i als 6 mesos.